Με την Μπουρζ στους 16 του Eurocup ο Προμηθέας

Φάση από το περσινό παιχνίδι Προμηθέας-Μπουρζ

i

© Intime

Με την Μπουρζ στους 16 του Eurocup ο Προμηθέας

Πάρης Τσελεπίδης • 23:31 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Προμηθέας θα συναντήσει στο Eurocup την Μπουρζ. Πέρσι στη φάση των ομίλων και φέτος στο νοκ άουτ παιχνίδι των 16 που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 12 Απριλίου.

Η γαλλική Μπουρζ θα είναι η αντίπαλος του Προμηθέα στο νοκ άουτ παιχνίδι των 16 του Eurocup που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 12 Απριλίου. Οι δυο ομάδες είχανε τεθεί αντιμέτωπες και στην περσινή τους πορεία στο Eurocup στη φάση των ομίλων πλέον όμως έχουνε μπροστά τους ένα παιχνίδι χωρίς αύριο.

Ο Προμηθέας μετά τη χθεσινή του ήττα στο Τελ Αβίβ από την Χάποελ τερμάτισε οριστικά στην 4η θέση του Β' ομίλου και περίμενε την 5η ομάδα του Α' ομίλου. Από τη στιγμή που η Βενέτσια ηττήθηκε από την Προμετέι με 93-76 (Καλβέλ 25-Γκρέιντζερ 17, Τεσιτόρι 17) όλα κρίθηκαν στη Λουμπλιάνα. Αφού η Μπουρζ κέρδισε την ουραγό Τσεντεβίτα Ολίμπια με 88-75 (Πάλμερ 22-Μάτκοβιτς 28) η γαλλική ομάδα θα βρεθεί στο δρόμο των Πατρινών.

Η Μπουρζ έχει για προπονητή της τον 50χρονο Γάλλο Φρεντερίκ Φοτό και τη στιγμή αυτή μετά την 26η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος βρίσκεται με ρεκόρ 13-11 μετά από 24 παιχνίδια στην 6η θέση μαζί με την ΛεΜάν που είναι στην 7η θέση. Κι όσο για το ρόστερ της έχει μεταξύ άλλων τον 25χρονο Αμερικανό Τζόρνταν Φλόιντ που στο παρελθόν έχει περάσει και από την ελληνική Basket League με τη φανέλα του Λαυρίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η αποστολή του Προμηθέα επέστρεψε στην Πάτρα από το Τελ Αβίβ μετά από ένα πολύωρο ταξίδι επιστροφής μετά την ήττα τους από την Χάποελ για τη χθεσινή τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup. Στα ευχάριστα για τον Γιάννη Χριστόπουλο πέραν της κούρασης είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα μετά την άμεση επιστροφή του Πορτορικανού Τζορτζ Κόντιτ εν όψει του αυριανού εξ αναβολής εντός έδρας παιχνιδιού για την 19η αγωνιστική της Basket League με την ΑΕΚ. Κι αυτό καθώς αγωνίστηκε κόντρα στην Χάποελ ενώ ερωτηματικό είναι η παρουσία του Τρέβις Σίμπσον που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον αγκώνα του.