H επένδυση του Προμηθέα στο... μέλλον συνεχίζεται - Υπέγραψε συμβόλαιο ο 18χρονος Νίκος Βασιλείου
i

© Intime

H επένδυση του Προμηθέα στο... μέλλον συνεχίζεται - Υπέγραψε συμβόλαιο ο 18χρονος Νίκος Βασιλείου

Sportal newsroom 12:59 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 20.08.2023

To πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε ο νεαρός φόργουορντ Νίκος Βασιλείου, ο οποίος ανήκει εδώ και χρόνια στον Προμηθέα Πατρών και πλέον είναι έτοιμος να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Πρώτα απευθύνθηκε στους βασικούς μεταγραφικούς του στόχους. Κράτησε στην Πάτρα τον Άντονι Κάουαν, πήρε τους ξένους που ήθελε στην ομάδα ο κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΝτεΣόν Στέφενς, Χάντερ Χέιλ, Κρις Κόφι), πρόσθεσε... ελληνική εμπειρία με τους Λίνο Χρυσικόπουλο και Αντώνη Κώνιαρη και αμέσως μετά ο Προμηθέας επικεντρώθηκε στο μέλλον του συλλόγου. 

Αποχαιρέτησε βέβαια τον Γιώργο Τανούλη, ο οποίος πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά στην πρωτεύουσα της Αχαϊας συνεχίζουν το έργο τους και την αγωνιστική τους ανάπτυξη ο Νίκος Πλώτας και ο Άγγελος Λάγιος, ενώ επέστρεψε -έπειτα από μία σεζόν στην Elite League με το Αγρίνιο- και ο Νάσος Μπαζίνας. 

Τώρα, ήρθε η σειρά του Νίκου Βασιλείου και ο 18χρονος υπέγραψε το πρώτου του επαγγελματικό συμβόλαιο. O Γιαννιώτης φόργουορντ, γεννημένος το 2005 και με ύψος στα 198 εκατοστά, από τα 15 του χρόνια συμμετέχει στην πρώτη ομάδα του Προμηθέα και πλέον είναι έτοιμος να περάσει στο επόμενο επίπεδο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προμηθέα

«Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την παραμονή του αθλητή Νίκου Βασιλείου στην ομάδα, ο οποίος υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο Νίκος Βασιλείου γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 2005 και έχει καταγωγή από τα Ιωάννινα. Έχει ύψος 1,98 και αγωνίζεται ως forward. Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους αθλητές που είχε όλα αυτά τα χρόνια ο Προμηθέας στο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» και δεν είναι τυχαίο πως έχει ήδη πάρει χρόνο συμμετοχής με την ανδρική ομάδα, πολύ πριν ενηλικιωθεί. 

Σε ηλικία 15 ετών, ήταν μέλος της αρχικής πεντάδας στον αγώνα με τη Γκραν Κανάρια για το Eurocup, ενώ έχει πολλές ακόμα παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, ο Βασιλείου έχει κερδίσει και ένα χρυσό μετάλλιο με τους Πατρινούς, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων του 2021 (με δική του εύστοχη βολή σε νεκρό χρόνο), ενώ αποτελεί και ενεργό μέλος της εθνικής Εφήβων.

Ευχόμαστε στον Νίκο να ανταπεξέλθει σε αυτή τη νέα πρόκληση και να βοηθήσει τον Προμηθέα να πετύχει τους στόχους του».