Στην Ελλάδα ο Καμπενγκέλε για την ΑΕΚ

Στην Ελλάδα ο Καμπενγκέλε για την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 11:56 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 20.08.2023

Ο Μφιόντου Καμπενγκελε έφτασε στην Ελλάδα το πρωί της Κυριακής και αναμένεται να μπει άμεσα σε ρυθμό... ΑΕΚ.

Ημέρα αφίξεων είναι η Κυριακή (20/8) για την ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να υποδεχτεί στην Ελλάδα έξι από τους επτά ξένους της για την ερχόμενη σεζόν, η οποία αναμένεται να είναι ιστορική καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη ίδρυση του συλλόγου.

Η αρχή έγινε το πρωί της Κυριακής, με την Ένωση να υποδέχεται τον Μφιόντου Καμπενγκέλε, που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, για χάρη της Ένωσης, αποτελώντας τον... πύργο της ενόψει της νέας σεζόν κάτω από τα καλάθια.

Έπειτα από ένα γεμάτο καλοκαίρι για τον ίδιο, με παρουσία στο Summer League με τους Ατλάντα Χοκς, ο Καμπενγκέλε δεν κατάφερε να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, κάτι που δεν άφησε... ασυγκίνητο την ΑΕΚ, η οποία κινήθηκε μεθοδικά και κατάφερε να τον κάνει δικό της.

Παρά το κοπιαστική και πολύωρο ταξίδι ο Καναδός σέντερ ήταν ευδιάθετος και ορεξάτος κατά τις πρώτες συζητήσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" κατά την άφιξη του στη χώρα μας. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε αναγνώρισε το βεληνεκές της Ένωσης και έδειξε κάτι παραπάνω από έτοιμες να βοηθήσει την ερχόμενη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Καμπενγκέλε θα ξεκουραστεί την Κυριακή και από Δευτέρα (21/08) θα μπει στα... βάσανα καθώς θα περάσει από τις καθιερωμένες εργομετρικές εξετάσεις. Το απόγευμα της Κυριακής άλλωστε αναμένονται στην Ελλάδα οι Τζορνταν ΜακΡέι, Μπεν ΜακΛεμορ, Τζάστιν Τίλμαν, Λάνγκστον Χολ και Τσέισον Ραντλ, που αναμένεται να αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της νέας ΑΕΚ που χτίζει ο Ζοάν Πλάθα.