H AEK μπαίνει στη σεζόν με προσδοκίες, ποιοτικό ρόστερ και τεράστιο ενθουσιασμό

Ζοάν Πλάθα, Μάκης Αγγελόπουλος

i

@Intime

H AEK μπαίνει στη σεζόν με προσδοκίες, ποιοτικό ρόστερ και τεράστιο ενθουσιασμό

Χρήστος Τσάλτας 14:15 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 18.08.2023

Στην ΑΕΚ μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν και αν κάτι δεν μπορεί να κρυφτεί είναι η προσμονή και ο ενθουσιασμός για την έναρξη της προετοιμασίας.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν «καυτό» σε όλα τα επίπεδα, για την ΑΕΚ. Με την ομάδα να ετοιμάζεται για μια ιστορική σεζόν, καθώς θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Όπως ήταν φυσικό λοιπόν, οι κιτρινόμαυροι ήθελαν να φτιάξουν μια ομάδα αντάξια του βεληνεκούς και της ιστορίας τους.

Η έλευση του Ζοάν Πλάθα έδειξε πως το ταβάνι της φετινής ΑΕΚ είναι υψηλό. Στην άκρη του πάγκου άλλωστε θα κάθεται ένας προπονητής με τεράστια εμπειρία στα παρκέ, που μετράει τίτλους και διακρίσεις, ενώ σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε άφησε το αποτύπωμά του. Κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και στους κιτρινόμαυρους.

Ζοάν Πλάθα @Intime

Την ίδια ώρα οι κινήσεις του φετινού καλοκαιριού ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακές. Ο Μπεν ΜάκΛεμορ έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, έπειτα από 9 χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ. Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, αγωνιστικά, θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με την τεράστια πορεία στα γήπεδα, θα είναι παίκτης της ΑΕΚ. Σε αυτούς ήρθαν να προστεθούν ο Μφιόντου Καμπενγκέλε με τα τρομακτικά αθλητικά προσόντα, ο Τζάστιν Τίλμαν με την ικανότητα να σκοράρει από κάθε σημείο, ο Λάνγκστον Χολ που κουβαλάει τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά και ο Τσέισον Ραντλ, που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε την Euroleague.

Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος πως τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ ανεβάζει τον πήχη, σε σχέση με τα τελευταία 2 χρόνια, «δηλώνοντας» πως είναι ομάδα που δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από την επιτυχία. Άλλωστε και ο Πλάθα είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως στόχος ήταν η ομάδα να κάνει βήμα παραπάνω σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Την ίδια ώρα που το ρόστερ έχει τεράστια ποιότητα, με παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά, ένα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ο ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας. Άπαντες περιμένουν τη νέα σεζόν με τεράστια προσμονή, ώστε να αρχίσουν δουλειά το κλειστό των Λιοσίων και η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη.

Από τους παίκτες που απαρτίζουν τον ελληνικό κορμό της ομάδας, ως τον Τζόρνταν ΜακΡέι και τον Μπεν ΜάκΛεμορ, που αναμένεται να είναι οι ηγέτες του συνόλου, στην ΑΕΚ υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και τεράστια προσμονή. Στοιχείο το οποίο δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια σε τόσο μεγάλο βαθμό. Και από τη στιγμή που αυτή η συνθήκη επικρατεί και ανάμεσα στους ξένους παίκτες, που θα έρθουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η Ένωση «χτίζει» κάτι πολύ καλό για τη σεζόν που έρχεται.

Περιμένοντας, παράλληλα και τον κόσμο της να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια, μέσα από αγορές εισιτηρίων διαρκείας, που φέτος λόγω της απόφασης του BCL για άνοιγμα μόνο του 20% του γηπέδου και μόνο για κατόχους διαρκείας, οι φετινές κάρτες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία.