Η ΑΕΚ ανέβασε τον πήχη και περιμένει στήριξη... διαρκείας

Ζοάν Πλάθα και μεταγραφές της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ανέβασε τον πήχη και περιμένει στήριξη... διαρκείας

Χρήστος Τσάλτας 16:06 - 14.08.2023

Το φετινό καλοκαίρι έπαιξε «μεγάλη μπάλα» χτίζοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας της. Η ΑΕΚ μπαίνει στη σεζόν 2023-24 με βλέψεις και σε αυτή την προσπάθεια περιμένει τον κόσμο να ανταποκριθεί στο «κάλεσμα».

Οι μήνες που έρχονται έχουν ξεχωριστή σημασία για τον οργανισμό της ΑΕΚ. Η Ένωση θα συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και όλοι στον οργανισμό της ομάδας θέλουν να δημιουργ΄σουν κάτι που θα μείνει αξέχαστο στον κόσμο. Οι «κιτρινόμαυροι» έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά για τη σεζόν που έρχεται. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, με κινήσεις, με αποδείξεις.

Από την πρόσληψη του Ζοάν Πλάθα, την δημιουργία ενός ελληνικού κορμού με προοπτική, όπου ανάμεσα στις κινήσεις που έγιναν ήταν και η απόκτηση του Όμηρου Νετζήπογλου από τον Άρη, τον οποίο «διεκδίκησαν» και άλλες ομάδες της Basket League, μέχρι -φυσικά- τις μεταγραφικές βόμβες των ξένων παικτών.

Τζόρνταν ΜακΡέι, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Μπεν ΜάκΛεμορ, Λάνγκστον Χολ, Μφιόντου Καμπενγκέλε, Τζάστιν Τίλμαν και έπεται ο Τσέισον Ραντλ. Επτά παίκτες με τη δική τους βαρύτητα και δυναμική, που έρχονται στην Ελλάδα να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα της Ένωσης και να ανεβάσουν το επίπεδο στο κλειστό των Λιοσίων.

Ζοάν Πλάθα, Μάκης Αγγελόπουλος

Η ΑΕΚ με πράξεις φρόντισε να «φτιάξει» τον κόσμο ενόψει της ερχόμενης αγωνωιστικής περιόδου. Έφερε παίκτη από το ΝΒΑ που μετράει 9 χρόνια καριέρας και πάνω από 550 παιχνίδια στη λίγκα (ΜάκΛεμορ), έκανε δικό της έναν παίκτη που παρολίγον να κέρδιζε το πρωτάθλημα Ισραήλ... μόνος του κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (ΜακΡέι), έντυσε στα κιτρινόμαυρα έναν παίκτη με τρομακτικό potential (Καμπενγκέλε), απέκτησε έναν από τους πιο συνεπείς βετεράνους στα ευρωπαϊκά παρκέ (Κουζμίνσκας).

Ο πήχης ανέβηκε, όμως η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πετύχει πράγματα μόνης της. Διότι άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο περιμένουν ο κόσμος να «αγκαλιάσει» την προσπάθεια της σεζόν 2023-24. Και η αλήθεια είναι πως η Ένωση έδωσε αρκετές αφορμές στον κόσμο της να βρεθεί τη νέα σεζόν στο κλειστό της οδού Κωνσταντινουπόλεως και να στηρίξει δια ζώσης τον Πλάθα και τους παίκτες του.

Η μπάλα πλέον βρίσκεται στα χέρια των φίλων της ΑΕΚ. Οι οποίοι μπορούν να δείξουν τον βαθμό στήριξης μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα. Στην Ένωση άλλωστε έχουν πολύ καλό feedback από τον κόσμο για τις κινήσεις που έχουν γίνει, έχουν λάβει πολλά μηνύματα στήριξης για τη νέα σεζόν και περιμένουν αυτή η στήριξη να μετουσιωθεί σε διαρκείας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι φετινές κάρτες άλλωστε είναι ακόμα πιο σημαντικές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο λόγος είναι απλός. Η FIBA επέτρεψε να μείνει ανοιχτό το κλειστό των Λιοσίων, αλλά μόνο το 20% και μόνο για κατόχους διαρκείας. Γεγονός που σημαίνει πως δεν θα εκδίδονται μεμονωμένα εισιτήρια και μόνο με την αγορά διαρκείας θα μπορέσει ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια στο BCL. Εκεί όπου φέτος η ΑΕΚ έχει ορθάνοιχτο δρόμο για διάκριση, φτάνοντας ακόμα και στο Final 4 της διοργάνωσης. Έναν δρόμο τον οποίο η Ένωση μπορεί να τον κάνει εφικτό με τις κινήσεις που έχει κάνει αυτό το καλοκαίρι.

Περί ban

Για κάθε κίνηση που έχει κάνει η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι η -σχεδόν- μόνιμη ερώτηση είναι η ακόλουθη: «Πώς η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει τόσες κινήσεις ενώ έχει ban σε εκκρεμότητα;».

Η ΑΕΚ «δούλευε» την υπόθεση Καμπενγκέλε πάνω από ένα μήνα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:16 - 13.08.2023

Η ΑΕΚ «δούλευε» την υπόθεση Καμπενγκέλε πάνω από ένα μήνα

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε θα ενισχύσει σημαντικά την ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόν, θωρακίζοντας τη θέση 5 και το Sportal φέρνει στο φως όλες τις άγνωστες πτυχές του deal. Η πρώτη επαφή κατά το Summer League και η εβδομάδα που καθόρισε τις εξελίξεις.

Η απάντηση έρχεται χωρίς περιστροφές. Η Ένωση βρίσκεται σε διαδικασία τακτοποίησης των ζητημάτων, τα οποία έως τις 29 Αυγούστου θα έχουν διευθυτηθεί και οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν απαλλαγεί από τον... βραχνά. Ο οποίος όμως δεν τους ταλαιπώρησε σε κανένα σημείο ακτά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ολοκληρώνοντας κάθε κίνηση που είχε τεθεί επί τάπητος.

Τα ban αναμένεται να φύγουν από τον ορίζοντα οριστικά τις επόμενες μέρες, με την σεζόν 2023-24 να μπαίνει με όνειρα και βλέψεις για κάτι σπουδαίο. Και φυσικά με την στήριξη των φίλων της Ένωσης να είναι το βασικό ζητούμενο στην όλη προσπάθεια.

Tags: