Η ΑΕΚ «δούλευε» την υπόθεση Καμπενγκέλε πάνω από ένα μήνα
i

© photo by Winslow Townson / Getty Images / Ideal Images

Η ΑΕΚ «δούλευε» την υπόθεση Καμπενγκέλε πάνω από ένα μήνα

Χρήστος Τσάλτας 12:16 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 13.08.2023

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε θα ενισχύσει σημαντικά την ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόν, θωρακίζοντας τη θέση 5 και το Sportal φέρνει στο φως όλες τις άγνωστες πτυχές του deal. Η πρώτη επαφή κατά το Summer League και η εβδομάδα που καθόρισε τις εξελίξεις.

Το φετινό καλοκαίρι η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Η Ένωση με μεθοδικές κινήσεις και ξεκάθαρη στόχευση κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόστερ της σε κάθε τομέα. Ιδίως όσον αφορά τους ξένους παίκτες οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αποφασισμένοι να φέρουν στο κλειστό των Λιοσίων τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι θα είναι ο παίκτης που θα ηγηθεί στο σκοράρισμα, έχοντας δίπλα του τον Μπεν ΜακΛεμορ, που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, για χάρη της ΑΕΚ. Μαζί τους θα βρίσκεται ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Ζοάν Πλάθα από την συνύπαρξή τους στην Ουνικάχα Μάλαγα. Την ίδια ώρα και ο Λάνγκστον Χολ αναμένεται να φέρει εμπειρία με την παρουσία του στο ρόστερ, ενώ ο Τζάστιν Τιλμαν θα είναι αυτός που θα δώσει λύσεις κοντά στο καλάθι.

Σε αυτούς θα προστεθεί ο Μφιόντου Καμπενγκέλε. Ο 25χρονος Καναδός σέντερ πείστηκε από την ΑΕΚ να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα του. Η Ένωση τον διεκδίκησε με αποφασιστικότητα αυτό το καλοκαίρι, του παρουσίασε ξεκάθαρο πλάνο, αγωνιστικά και κατάφερε να τον κάνει δικό της, σε μια υπόθεση που κράτησε αρκετό καιρό.

Το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον Καμπενγκέλε δεν ήρθε στην επιφάνεια τις τελευταίες ώρες. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» δούλεψαν την υπόθεση πίσω από την κουρτίνα εδώ και περίπου, όταν ακομα αγωνιζόταν στο Summer League με τους Ατλάντα Χοκς. Προτεραιότητα του αποφοίτου του Φλόριντα Στέιτ άλλωστε ήταν να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ τη νέα σεζόν και να παραμείνει στον «μαγικό κόσμο».

Στο Λας Βέγκας o εκρηκτικός σέντερ μέτρησε 8 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 54,2% στα σουτ εντός πεδιάς, έχοντας πολύ καλή παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κάτι που σε πρώτη φάση αποθάρρυνε τους ανθρώπους της ΑΕΚ, που εκείνη την περίοδο είχαν εκφράσει για πρώτη φορά ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Με τις εμφανίσεις του ο Καμπενγκέλε προσπάθησε να βρει ένα συμβόλαιο, με τη μορφή minimum στην χειρότερη περίπτωση, ωστόσο οι μέρες περνούσαν, οι ομάδες έδιναν συμβόλαια σε παίκτες και ο 25χρονος άσος δεν άπρινε την ευκαιρία του.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ξανά η ΑΕΚ. Βλέποντας την κατάσταση στο ΝΒΑ και πως ο Καναδός άσος δεν έβρισκε συμβόλαιο, οι «κιτρινόμαυροι« έκαναν ξανά την κίνησή τους. Αυτή τη φορά πιο αποφασιστικά. Η νέα προσέγγιση στον Καμπενγκέλε κράτησε πάνω από μία εβδομάδα, με την Ένωση να καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση, ενώ ταυτόχρονα οι άνθρπωοι της ομάδας άσκησαν πίεση για να τον κάνουν δικό τους.

Την ίδια ώρα στο... κόλπο μπήκαν και ομάδες του EuroCup. Ο Καμπενγκέλε από την πλευρά του δεν σκεφτόταν την προοπτική της G-League για ακόμα μια σεζόν και έτσι η πιιανότητα να ταξιδέψει στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα του έγινε ακόμα πιο έντονη τις τελευταίρς μέρες. Από την Πέμπτη μάλιστα οι επαφές των δύο ομάδων προχώρησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα πάντα «κλείδωσαν» το Σάββατο, όταν και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε να γίνει ο «πύργος» της ΑΕΚ για την ερχόμενη σεζόν.