Νέα μεγάλη κίνηση της ΑΕΚ: Κλείνει από το ΝΒΑ τον Μφιόντου Καμπενγκέλε!

Μφιόντου Καμπενγκέλε

i

@Photo by Jason Miller/Getty Images

Νέα μεγάλη κίνηση της ΑΕΚ: Κλείνει από το ΝΒΑ τον Μφιόντου Καμπενγκέλε!

Χρήστος Τσάλτας 10:17 - 13.08.2023

Η ΑΕΚ εντυπωσιάζει αυτό το καλοκαίρι, με την Ένωση να ετοιμάζεται να ρίξει ακόμα μια «βόμβα», καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο του deal με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Κλίπερς, Καβαλίερς και Σέλτικς στο ΝΒΑ.

Το φετινό καλοκαίρι είναι «καυτό» για την ΑΕΚ. Η Ένωση έχει κάνει τη μία μεγάλη κίνηση μετά την άλλη στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς έντυσε στα κιτρινόμαυρα τους Τζόρνταν ΜακΡέι, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Μπεν ΜάκΛεμορ, Λάνγκστον Χολ, Τζάστιν Τίλμαν. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν σταμάτησε εδώ όμως, καθώς ολοκληρώνει ακόμα μια σπουδαία κίνηση, καθώς ετοιμάζεται να φέρει έναν ακόμα παίκτη κατευθείαν από το ΝΒΑ.

Η ΑΕΚ νρίσκεται στο τελικό στάδιο του deal με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε. Έναν παίκτη που στο NCAA θεωρούνταν σούπερ σταρ και από τα πιο μεγάλα ονόματα στο Φλόριντα Στέιτ. Για το λόγο αυτό μάλιστα τον επέλεξαν οι Μπρούκλιν Νετς στο νο.27 του NBA Draft το 2019, ανοίγοντάς του την πόρτα του ΝΒΑ.

Στην ομάδα της Νέας Υόρκης δεν έμεινε για πολύ, καθώς παραχωρήθηκε μεμε ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Κλίπερς, με τους Νετς να παίρνουν τα δικαιώματα του μετέπειτα παίκτη του ΠΑΟΚ και -νυν- του Περιστερίου, Τζέιλεν Χαντς.

Ο Καμπενγκέλε στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί σε 55 αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, 35 με τους Κλίπερς, 16 με τους Καβαλίερς και 4 με τους Μπόστον Σέλτικς τη σεζόν 2022-23. Στην ομάδα της Βοστώνης είχε υπογράψει two-way συμβόλαιο, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν το έβγαλε στην G-League.

Στην θυγατρική λίγκα του ΝΒΑ αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους Rio Grande Valley Vipers, έχοντας σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι τους, ενώ την σεζόν 2022-23 ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της G-League, αλλά και μέλος της κορυφαίας αμυντικής πεντάδας του τουρνουά.

Ο Καμπενγκέλε αναμένεται να για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για χάρη της ΑΕΚ. Άλλωστε όλο αυτο το διάστημα περίμενε κάποιο συμβόλαιο απο το ΝΒΑ, αυτό δεν ήρθε και όταν άνοιξε η... πόρτα για το υπερατλαντικό ταξίδι, η Ένωση κινήθηκε αποφασιστικά και κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία μαζί του, βάζει στη μηχανή της έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου, που αναμένεται να «θωρακίσει» την φροντ λάιν της και να φέρει προσωπικότητα και δυναμικό παιχνίδι κοντά στο καλάθι.

Αυτή θα είναι η έκτη μεταγραφή ξένου παίκτη το φετινό καλοκαίρι για την ΑΕΚ, η οποία δημιουργεί ένα ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου, σε μια σεζόν ξεχωριστή, καθώς συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.