Ο Ραντλ, η αναζήτηση που συνεχίζεται και το πλάνο της ΑΕΚ

Τσέισον Ραντλ

i

@Photo by Steve Bell/Getty Images

Ο Ραντλ, η αναζήτηση που συνεχίζεται και το πλάνο της ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 12:04 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 12.08.2023

Το όνομα του Τσέισον Ραντλ βρέθηκε στην επιφάνεια τις τελευταίες ώρες για την ΑΕΚ, η οποία συνεχίζει το σαφάρι για να ολοκληρώσει το ρόστερ της.

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν άφησαν ανεπηρέαστη την ΑΕΚ. Ο θάνατος του Μιχάλη Κατσούρη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 29 ετών, έπειτα από την φονική καταδρομική των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκάλεσε τεράστιο σοκ σε όλο τον οργανισμό της Ένωσης.

Η αλήθεια είναι πως αρκετά πράγμτατα πήγαν πίσω, με τα μεταγραφικά θέματα να είναι ανάμεσα σε αυτά. Άλλωστε σύσσωμος ο οργανισμός της ΑΕΚ στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου Μιχάλη, δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως στέκεται εμπράκτως στο πλευρό του κόσμου της.

Η θλίψη και ο θυμός για τα τελευταία γεγονότα παραμένουν στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, όμως την ίδια στιγμή και επειδή οι μέρες περνούν, οι ιθύνοντες την ομάδα «τρέχουν» το πλάνο των μεταγραφών. Οι υποθέσεις άλλωστε που παραμένουν ανοιχτές είναι αρκετές και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν και θα ξεκινήσει η προετοιαμσία στην ΑΕΚ έχουν συγκεκριμένο περιθώριο για να «γεμίσουν» όλα τα κενά.

Ο στόχος εξ αρχής ήταν συγκεκριμένος: η ΑΕΚ δεν ήθελε να κάνει κινήσεις απλώς για να γεμίσει το ρόστερ. Οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν από την πρώτη στιγμή να πάρουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Τζόρνταν ΜακΡέι, ο Μπεν ΜάκΛεμορ και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Η υπόθεση του Λάνγκστον Χολ είναι σε πολύ καλό δρόμο, την ίδια ώρα που στην επιφάνεια βγήκε και το όνομα του Τσέισον Ραντλ. Ο έμπειρος γκαρντ έχει παραστάσεις στο υψηλοτερο επίπεδο, καθώς το 2018 κατέκτησε την Euroleague με την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το 2021 αναδείχθηκε πρωταθλητής στην G-League με τους Lakeland Magic.

Στα 30 του χρόνια ο Ραντλ μπορεί να μπει στο ροτέισιον και να δώσει λύσεις σε υψηλό επίπεδο, κάτι που γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Ποια είναι όμως τα δεδομένα ως τώρα; Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη μια πρώτη κρούση στην πλευρά του παίκτη, ρωτώντας για το στάτους του στην παρούσα φάση. Για την ώρα δεν έχει πάει την υπόθεση παρακκάτω, καθώς ο Ραντλ είναι από τους παίκτες που υπάρχουν στην λίστα μεν, αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν η Ένωση θα προχωρήσει την υπόθεση. Κι όλα αυτά ενώ ο παίκτης έχει λάβει ενδιαφέρον από ομάδες τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κίνα.

Είναι προφανές πως το ρόστερ δεν έχει πάρει την τελική μορφή του ακόμα. Καθώς πέραν των δύο παικτών στην περιφέρεια (1 πλέι μέικερ και 1 κόμπο γκαρντ) η ΑΕΚ ψάχνει στην αγορά για δύο ψηλούς. Πρόκειται για έναν παίκτη στη θέση 4-5 (η περίπτωση Τίλμαν που βρέθηκε στην επιφάνεια τις προηγούμενες εβδομάδες δεν φαίνεται να προχωράει), αλλά και έναν καθαρό σέντερ που θα δίνει όγκο κια δύναμη.

Επιπλέον, αναμένεται να αποκτηθεί και ένας ακόμα Έλληνας παίκτης, στις θέσεις των φόργουορντ, ώστε να συμπληρώσει τον ελληνικό κορμό της ομάδας.

Στην Ένωση είναι αποφασισμένοι να «χτενίσουν» την αγορά, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση σε όλα τα επιπεδα. Άλλωστε το φετινό καλοκαίρι έδειξε πως η υπομονή είναι... αρετή, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» είχαν στο στόχαστρο τον Μπεν ΜάκΛεμορ για περίπου 1 μήνα και στο διάστημα αυτό «δούλεψαν» την υπόθεσή του, φτάνοντας στο μεγάλο deal ενόψει της νέας σεζόν.