Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο «μικροσκόπιο» του Sportal: «Παίκτης με εξαιρετικό σουτ, μπορεί να γίνει εκρηκτικός»

Μπεν ΜάκΛεμορ

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ στο «μικροσκόπιο» του Sportal: «Παίκτης με εξαιρετικό σουτ, μπορεί να γίνει εκρηκτικός»

Χρήστος Τσάλτας 20:00 - 07.08.2023

Η ΑΕΚ έκανε δικό της τον Μπεν ΜάκΛεμορ, ο οποίος μετά από 9 χρόνια στο ΝΒΑ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και το Sportal παρουσιάζει τα πεπραγμένα του 30χρονου άσσου στο Όρεγκον, με την βοήθεια του ρεπόρτερ των Μπλέιζερς, Τζέισον Κουίκ.

Το φετινό καλοκαίρι η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο, όσον αφορά το ρόστερ της. Η έλευση του Ζοάν Πλάθα στην τεχνική ηγεσία έκανε την αρχή, με τους Τζόρνταν ΜακΡέι, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Μπεν ΜάκΛεμορ να επιβεβαιώνουν πως αυτό το καλοκαίρι διαφέρει πολύ από τα προηγούμενα.

Σε μια ιστορική σεζόν, καθώς θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του είναι αποφασισμένοι να χτίσουν μια ομάδα ισχυρή και ικανή να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Η μεταγραφή του Μπεν ΜάκΛεμορ ιδίως, ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση των προθέσεων του οργανισμού. Διότι η Ένωση έφερε έναν παίκτη με 9 χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ στην πιο παραγωγική ηλικία της καριέρας του (30 χρονών) και με τεράστιο κίνητρο να δείξει πράγματα εντός παρκέ.

Ο τελευταίος σταθμός του στο ΝΒΑ ήταν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Στην ομάδα του Όρεγκον αγωνίστηκε τη σεζόν 2021-22, σε μια σεζόν αρκετά ταραχώδη, καθώς οι Μπλέιζερς έχασαν από νωρίς το τρένο των πλέι οφ και μετά το All-Star break μπήκαν σε διαδικασία tanking. Παρά την ταραχή και την άσχημη πορεία όμως ο ΜάκΛεμορ ήταν από τους παίκτες που άφησαν το σημάδι τους και έδειξε πως έχει την ποιότητα να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό το γνωρίζει καλά ο Τζέισον Κουίκ. Ο επί χρόνια ρεπόρτερ των Μπλέιζερς για λογαριασμό του The Athletic παρακολούθησε ενδελεχώς τον 30χρονο άσο κατά την παραμονή του στο Πόρτλαντ και ανέλυσε για λογαριασμό του Sportal τον νέο άσο της ΑΕΚ.

Μπεν ΜάκΛεμορ

«Ο Μπεν είναι μια από τις σκέψεις που έρχονται πιο μετά στο μυαλό σε μια σεζόν που θέλουν να ξεχάσουν στο Πόρτλαντ», ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός δημοσιογράφος, πριν σταθεί στην παρουσία του έμπειρου γκαρντ υπό τις οδηγίες του Τσάνσι Μπίλαπς.

«Στην ομάδα έδειξε πως μπορεί να έχει ένα καλό σερί παιχνιδιών με εύστοχα τρίποντα, όπως κάνουν οι καλύτεροι σουτέρ στον κόσμο. Στο ροτέισιον βρισκόταν πίσω από τους Λίλαρντ, ΜακΚόλουμ, Σάιμονς και Πάουελ στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν και στο φινάλε έκανε πολύ καλές εμφανίσεις.

Κάθε φορά που αγωνιζόταν έδειχνε ότι έχει αυτό για το οποίο είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ένα εξαιρετικό σουτ από μακριά. Πέτυχε 8 τρίποντα σε ένα παιχνίδι, σκόραρε 28 πόντους σε δύο ακόμα παιχνίδια, οπότε μπορεί να γίνει πραγματικά εκρηκτικός.

Ο ΜάκΛεμορ ήταν ένας από τους πιο αισιόδοξος και συμπαθείς τύπους μέσα στην ομάδα και στα αποδυτήριά της, καθώς θεωρείται ένας εξαιρετικός συμπαίκτης από όλους».