Μπεν ΜάκΛεμορ-Τζόρνταν ΜακΡέι: Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και οι δύο μαζί «απογειώνουν» την ΑΕΚ

Μπεν ΜάκΛεμορ-Τζόρνταν ΜακΡέι: Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και οι δύο μαζί «απογειώνουν» την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 12:55 - 07.08.2023

Η ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι πραγματοποίησε δύο σπουδαίες μεταγραφές, με τους Μπεν ΜάκΛεμορ και Τζόρνταν ΜακΡέι να φοράνε τα κιτρινόμαυρα. Το Sportal παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι δύο παίκτες θα μοιράζονται το παρκέ, αλλάζοντας τις ισορροπίες για την Ένωση.

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ έντονο στον πλανήτη «ΑΕΚ». Η Ένωση έχει αποφασίσει να αλλάξει επίπεδο, καθώς έρχεται μια σεζόν με τεράστιες προκλήσεις και ιστορικό χαρακτήρα. Οι «κιτρινόμαυροι» συμπληρώνουν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και το πρώτο... μήνυμα πως δεν συμβιβάζονται με κάτι άλλο πέραν της επιτυχίας ήρθε με ητν πρόσληψη του Ζοάν Πλάθα.

Ο Ισπανός κόουτς με το επιβλητικό background θα καθοδηγήσει την Ένωση τη νέα σεζόν και έτσι οι ιθύνοντες την ομάδα ήταν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένοι να του παρέχουν όλα τα όπλα για να πετύχει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ανάμεσα στις κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεχωρίζουν δύο που όχι απλλώς χαρακτηρίζονται βόμβες, αλλά με την παρουσία τους είναι σε θέση να αλλάξουν το αγωνιστικό επίπεδο της Ένωσης προς το καλύτερο.

Αρχικά, ο Τζόρνταν ΜακΡέι αποκτήθηκε για να έχει η ΑΕΚ έναν παίκτη-σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο 32χρονος σκόρερ έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην Ευρώπη, με τη φανέλα της Χάποελ Ιερουσαλήμ και αναμένεται να είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας του Ζοάν Πλάθα. Η επαφή του με το καλάθι είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική, ενώ και ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή, με τον Μπεν ΜάκΛεμορ, ο οποίος μετρά 9 χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ, να μετακομίζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη για χάρη της ΑΕΚ. Ο 30χρονος γκαρντ θα είναι ένας από τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, καθώς το περιφερειακό του σουτ είναι εγγύηση, ενώ το γεγονός πως μετράει 36% στην καριέρα του έξω από τη γραμμή των 7,25μ λέει πολλά για την αξία του.

Το μεγάλο στοίχημα της υπόθεσης είναι ένα: πώς θα χωρέσουν στην ίδια πεντάδα ΜάκΛεμορ και ΜακΡέι; Η απάντηση έρχεται αβίαστα.

Τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι του ΜακΡέι είναι ξεκάθαρα. Πρόκειται για σκόρερ ολκής, που μπορεί να «χτυπήσει» την αντίπαλη άμυνα με πάρα πολλούς τρόπους. Διαθέτει εξαιρετικό πρώτο βήμα και την ικανότητα να δημιουργεί φθορά στον αντίπαλο, κερδίζοντας φάουλ σε drive που επιχειρεί. Το σουτ από μέση απόσταση είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστο, ενώ δεν διστάζει να πάρει ευθύνες την ώρα της κρίσης.

Από την πλευρά του, ο ΜάκΛεμορ είναι παίκτης που διαθέτει τρομερό σουτ έξω από την γραμμή. Από τους πλέον συνεπείς στα τρίποντα στα 9 χρόνια που βρέθηκε στο ΝΒΑ. Δεν είναι στο... φόρτε του το μπάσιμο προς το αντίπαλο καλαθι, καθώς διαθέτει εξαιρετικό σουτ μέσης-μακρινής απόστασης, το οποίο είναι σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι του. Οι τοποθετήσεις του επιθετικά βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ διαθέτει εξαιρετικό footwork που του επιτρέπει να ξεμαρκάρεται γρήγορα και να εκτελεί από μακριά.

Τα δυνατά στοιχεία του ΜακΡέι, έρχονται να συμπληρώσουν τα δυνατά σημεία του ΜάκΛεμορ. Οι δυο τους αναμένεται να παίζουν αρκετά λεπτά μαζί στο παρκέ, ενώ είναι κάτι παραπάνω από πιθανό η ΑΕΚ να κλείνει τα παιχνίδια της με τους δύο παίκτες στο παρκέ. Γεγονός που σημαίνει πως θα έχει παραπάνω από μία επιλογή στην επίθεση, προκειμένου να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα. Και αυτό μπορεί να συμβεί είτε με το εκρηκτικό παιχνίδι του ΜακΡέι, είτε με το αξιόπιστο μακρινό σουτ του ΜάκΛεμορ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ με την προσθήκη των δύο παικτών αποκτά όχι ένα, αλλά δύο σημεία αναφοράς στην επίθεση, με τον έναν να συμπληρώνει τον άλλο και τους δύο μαζί να ανεβάζουν επίπεδο την Ένωση!