Έτσι έκανε δικό της τον Μπεν ΜάκΛεμορ η ΑΕΚ: Το παιχνίδι... υπομονής, η επιθυμία και η κίνηση που ανεβάζει επίπεδο την Ένωση
i

© Getty Images

Έτσι έκανε δικό της τον Μπεν ΜάκΛεμορ η ΑΕΚ: Το παιχνίδι... υπομονής, η επιθυμία και η κίνηση που ανεβάζει επίπεδο την Ένωση

Χρήστος Τσάλτας 22:09 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 06.08.2023

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ θα μπει στη μηχανή της ΑΕΚ, με την Ένωση να κινείται μεθοδικά και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις για να κάνει δικό της έναν παίκτη που την ανεβάζει επίπεδο. Το Sportal καταγράφει το παρασκήνιο της μεγάλης κίνησης.

Ενόψει της σεζόν 2023-24 η ΑΕΚ έχει θέσει τον πήχη ψηλά, σε όλα τα επίπεδα. Η Ένωση είναι αποφασισμνένη να χτίσει μια ομάδα αντάξια της ιστορίας του συλλόγου, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκιες του κόσμου της, ενώ ταυτόχρονα θα διεκδικεί τίτλους και επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι μεταγραφές των Τζόρνταν ΜακΡέι και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έδειξαν πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι αποφασισμένοι να ανέβουν επίπεδο τη νέα σε΄ζον. Σε αυτούς ήρθε να προστεθεί και ένας παίκτης με τεράστια πορεία στο ΝΒΑ. Ο Μπεν ΜάκΛεμορ των 556 αγώνων στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη θα είναι ένας από τους κομβικούς παίκτες της ομάδας του Ζοάν Πλάθα τη νέα σεζόν.

Ο 30χρονος άσος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και σε μια σεζόν με ιστορικό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, θα είναι μια από τις ατραξιόν της νέας ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κινήθηκε μεθοδικά για να τον κάνει δικό της. Μάλιστα όταν ο Πλάθα κατάρτισε το πλάνο μαζί με τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους της ομάδας ο Αμερικανός δεν ήταν πρώτος στόχος, αλλά προέκυψε στην πορεία, με τους ανθρώπους της ομάδας να βλέπουν μια πολύ καλή ευκαιρία για μεταγραφή ουσίας και εντυπωσιασμού ταυτόχρονα. Άλλωστε το background του παίκτη ενδείκνειται και μιλάει από μόνο του.

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού η προτεραιότητα του παίκτη ήταν να μείνει στο ΝΒΑ. Για το λόγο αυτό μάλιστα έκανε προπονήσεις με τους Νιου Γιορκ Νικς, διεκδικώντας ένα συμβόλαιο. Στο μεταξύ, η υπόθεσή του είχε περάσει στα υπόψιν της ΑΕΚ, με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν υπομονή και να περιμένουν τις εξελίξεις.

Τα πάντα πήραν τον δρόμο τους τις τελευταίες μέρες. Ο ΜάκΛεμορ αναζητούσε ένα συμβόλαιο, έστω και με τη μορφή veteran minimum. Αυτό δεν ήρθε ποτέ και τότε η πλευρά του παίκτη χτύπησε την πόρτα της Ένωσης, ρωτώντας την για τις διαθέσεις της. Την ίδια στιγμή μπήκε στο κάδρο και μια ομάδα από την Κίνα, ωστόσο ο ίδιος ο ΜάκΛεμορ είχε απορρίψει αυτή την προοπτική, καθώς δεν ήθελε να αγωνιστεί ξανά εκεί.

Η ΑΕΚ δεν έπαιξε... μόνη της για τον παίκτη. Αυτό γιατί ενδιαφέρον εξέφρασαν και δύο ομάδες από την Ευρώπη. Ένα ενδιαφέρον ζωηρό και έντονο για να τον κάνουν δικό τους. Οι άνθρπωοι της Ένωσης΄ομως ήταν αποφασισμένοι να πείσουν τον παίκτη να έρθει στην Αθήνα. Και το πρέσινγκ των τελευταίων ημερών απέδωσε καρπούς.

Ο ΜάκΛεμορ πήρε όλες τις εγγυήσεις που ήθελε, στην ΑΕΚ είδε μια εξαιρετική προοπτική για τη συνέχεια της καριέρας του και είπε το μεγάλο «ναι», βάζοντας την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ομάδα του Ζοάν Πλάθα. Σε μια μεταγραφή βόμβα, που δείχνει πως το μεταγραφικό πλάνο της ομάδας αποδίδει αυτό το καλοκαίρι, με την ανάλογη υπομονή σε περιπτώσεις με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όπως αυτή του ΜάκΛεμορ!