Κοντά στον Λάνγκστον Χολ η ΑΕΚ

Λάνγκστον Χολ

i

@Intime

Κοντά στον Λάνγκστον Χολ η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 11:43 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 06.08.2023

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια σημαντική κίνηση στη θέση του πλέι μέικερ, καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο επαφών με τον Λάνγκστον Χολ, που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Προμηθέα και του Κολοσσού Ρόδου.

Ένας... παλιός γνώριμος ετοιμάζεται να φορέσει τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ τη σεζόν 2023-24. Η Ένωση αναζητούσε στην αγορά έναν πλέι μέικερ και ο Λάνγκστον Χολ είχε όλα τα στοιχεία που ήθελε ο Ζοάν Πλάθα για την περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα, έχοντας αγωνιστεί επί σειρά ετών σε Προμηθέα και Κολοσσό Ρόδου, ενώ με τους Πατρινούς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, δείχνοντας στοιχεία ηγέτη στο παιχνίδι του.

Στα 31 του χρόνια ο Αμερικανός είναι παίκτης που διακρίνεται για το «διάβασμα» του παιχνιδιού αλλά και την ικανότητα να μοιράζει τη μπάλα σε σωστούς χρόνους. Αυτό, σε συνδυασμό με το ύψος του, αλλά και τη συνέπειά του στην άμυνα έκαναν τον Πλάθα και τους συνεργάτες του να «τρέξουν» την υπόθεση και αυτή να προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό.

Η ΑΕΚ έκανε αρκετή προεργασία με την πλευρά του παίκτη, ώστε να φέρει την υπόθεση εκεί που θέλει. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία επαφών, οι οποίες πηγαίνουν πολύ καλά το τελευταίο διάστημα, με τον Χολ να βλέπει με πολύ θετικό τρόπο την προοπτική της Ένωσης.

Έπειτα από την τριετία που βρέθηκε στον Προμηθέα (2017-20), ο Χολ έπαιξε σε Ερυθρό Αστέρα και Μπαχτσεσεχίρ, παραμένοντας σε υψηλό επίπεδο. Την περασμένη σεζόν σε 23 αγώνες με την ομάδα της Πόλης μέτρησε 5,2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ σούταρε με μεγάλη συνέπεια (45% στα δίποντα, 40,5% στα τρίποντα και 82,4% στις βολές).

Από την πρώτη στιγμή που το όνομά του έπεσε στο τραπέζι στην ΑΕΚ είχαν σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για την αγωνιστική εικόνα του, αλλά και τον χαρακτήρα του μέσα στην ομάδα. Για το λόγο αυτό άλλωστε προχώρησε η υπόθεση, με την Ένωση να έχει «εστιάσει» στον Αμερικανό πλέι μέικερ, που ξέρει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και το επίπεδο του BCL.