Η απόφαση του CAS δίνει την... μπάλα στον κόσμο της ΑΕΚ και κάνει τα εισιτήρια διαρκείας την πιο σημαντική αγορά της σεζόν!

Ο κόσμος της ΑΕΚ

Η απόφαση του CAS δίνει την... μπάλα στον κόσμο της ΑΕΚ και κάνει τα εισιτήρια διαρκείας την πιο σημαντική αγορά της σεζόν!

Χρήστος Τσάλτας 14:38 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 24.07.2023

Τα αποτελέσματα από το CAS ήταν θετικά για την ΑΕΚ, η οποία θα μπορεί να έχει τον κόσμο στο πλευρό της και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο κλειστό των Λιοσίων, σε μια εξέλιξη που καθιστά την αγορά εισιτηρίων διαρκείας κάτι παραπάνω από σημαντική.

.Η αρχική απόφαση του BCL περιλάμβανε μια εξοντωτική ποινή για την ΑΕΚ. Έπειτα απ' όσα έγιναν στοι κλειστό των Λιοσίων, στο Game 2 της σειράς κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, η διοργανώτρια αρχή τιμώρησε την Ένωση με ποινή κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια για τη σεζόν 2023-24, αλλά και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Μια απόφαση πρωτοφανής στα χρονικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κι όλα αυτά σε μια σεζόν ιστορική για τον σύλλογο, καθώς η ΑΕΚ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η αντίδραση του οργανισμού ήταν άμεση. Προσφυγή στο CAS, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και με ξεκάθαρη στόχευση. Να μειωθεί η ποινή και η ομάδα να έχει κόσμο στο πλευρό της στο κλειστό των Λιοσίων. Η εξέλιξη αυτή άλλωστε είναι κομβική για την επόμενη μέρα της ομάδας. Είναι διαφορετικά άλλωστε να παίζεις σε ένα εντελώς άδειο γήπεδο όλη τη σεζόν και διαφορετικό να έχεις έστω και ένα κομμάτι του έκτου παίκτη στο πλευρό σου. Ιδίως για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ η παρουσία του κόσμου είναι εξόχως σημαντική.

Η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της. Η ποινή μειώθηκε και το 20% του κλειστού των Λιοσίων θα είναι ανοιχτό για τους κατόχους διαρκείας. Την ίδια ώρα δεν θα μπορεί να εκδώσει μεμονωμένα εισιτήρα για τα παιχνίδια του BCL, δεν θα μπορεί να έχει κόσμο στο πλευρό της στα εκτός έδρας παιχνίδια, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στο γήπεδο σε μη διαπιστευμένους. Επιπλέον, το πρόστιμο των 50 χιλιάδων ευρώ παραμένει.

Το σημαντικότερο για την ΑΕΚ όμως είναι πως θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Σε μια σεζόν γεμάτη προκλήσεις, σε μια σεζόν με ξεκάθαρους συμβολισμούς και ιστορικό χαρακτήρα το κλειστό των Λιοσίων θα έχει παλμό. Σε ένα γήπεδο 9.500 θέσεων το γεγονός πως θα είναι το 20% ανοιχτό για τους κατόχους διαρκείας, σημαίνει πως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της η Ένωση θα έχει στο πλευρό της περίπου 2.500 φίλους της. Όλοι με ονομαστικά διαρκείας.

Η εικόνα του άδειου κλειστού των Λιοσίων μόνο ωραία δεν ήταν και την είδαν άπαντες πέρυσι στα παιχνίδια με Καρσίγιακα, Τόφας και Λιμόζ. Η ΑΕΚ δεν είχε τον έκτο παίκτη της και το γήπεδο ήταν «κρύο». Κάτι που δεν θα ισχύει την ερχόμενη σεζόν.

Πλέον όμως η μπάλα περνάει στα χέρια του κόσμου. Οι φίλοι της ΑΕΚ θα είναι αυτοί που θα καθορίσουν το πόσο «ζεστά» ή «κρύα» θα είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του Ζοάν Πλάθα τη νέα σεζόν. Τις επόμενες μέρες, εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα, θα τεθούν προς πώληση τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν και ο κόσμο της ομάδας καλείται να στηρίξει, για να έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στα παιχνίδια της Ένωσης στο BCL.

Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Οι κινήσεις των Τζόρνταν ΜακΡέι, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, αλλά και η πρόσληψη ενός προπονητή με το βεληνεκές του Ζοάν Πλάθα έχουν φέρει μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου. Ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να δείξει την ικανοποίηση αυτή στην πράξη. Με αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Που με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν πλέον, η αγορά των καρτών διαρκεάις για τη νέα σεζόν είναι η πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Tags: