Οι επαφές της ΑΕΚ με Τίλμαν και οι επόμενες κινήσεις για γκαρντ

Τζάστιν Τίλμαν

Οι επαφές της ΑΕΚ με Τίλμαν και οι επόμενες κινήσεις για γκαρντ

Χρήστος Τσάλτας 15:34 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 23.07.2023

Την ώρα που η ΑΕΚ έχει ανοίξει κύκλο επαφών με τον Τζάστιν Τίλμαν «δουλεύει» και άλλες περιπτώσεις παράλληλα με αυτή, για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής της.

Οι δύο πρώτες κινήσεις στους ξένους ήταν πολύ ηχηρές από πλευράς ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε δικούς της τους Τζόρνταν ΜακΡέι και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας βάζοντας ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της νέας σεζόν. Οι δύο παίκτες έχουν παίξει για χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, καταγράφοντας άπειρα χιλιόμετρα και πολλά παιχνίδια τοπ επιπέδου.

Η προσωπικότητά τους είναι ένα από τα στοιχεία που είχε ανάγκη η νέα ΑΕΚ, θέλοντας να χτίσει μια ομάδα ικανή για σπουδαία πράγματα τη νέα σεζόν. Άλλωστε οι επόμενοι μήνες έχουν τεράστια σημασία για τον οργανισμό, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που στην ομάδα κάθε κίνηση για παίκτη «ζυγίζεται» δύο και τρεις φορές μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση. Ο Ζοάν Πλάθα άλλωστε από την πρώτη στιγμή είχε πει πως η Ένωση δεν έχει δικαίωμα στο λάθος, όσον αφορά τις επιλογές των ξένων και σε αυτή την κατεύθυνση βαδίζουν άπαντες.

Ζοάν Πλάθα

Οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν την διαδικασία στελέχωσης του ρόστερ και πλέον το βάρος έχει πέσει στην περιφέρεια, ώστε να βρεθεί ο πόιντ γκαρντ που θα καθοδηγήσει το παιχνίδι και θα ανταποκρίνεται στα «θέλω» του Πλάθα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη θέση αυτή, με το όνομα του Μπράις Τζόουνς να βρίσκεται στη λίστα, ως μια περίπτωση περιφερειακού που μπορεί να ανταποκριθεί στο up tempo παιχνίδι του Ισπανού προπονητή.

Την ίδια στιγμή η περίπτωση του Τζάστιν Τίλμαν παραμένει στο κάδρο. Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως υπάρχουν επαφές ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη, χωρίς ωστόσο -για την ώρα- να υπάρχει deal. Οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν, με τον Τίλμαν να βλέπει «ζεστά» την προοπτική της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Ο 27χρονος φόργουορντ από το Μίσιγκαν έχει ικανότητα στο σκοράρισμα, μπορεί να απειλήσει με πολλόυς τρόπους το αντίπαλο καλάθι, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία τόσο στην G-League, όσο και στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες μέρες αναμένεται να «τρέξουν» όλα τα σημαντικά ζητήματα για τη στελέχωση του ρόστερ της νέας σεζόν, με τους ιθύνοντες την ΑΕΚ να έχουν πατήσει... γκάζι, προκειμένου να δημιουργήσουν μια δυνατή και άκρως ανταγωνιστική ομάδα.