Ο Ανγκόλα στο Sportal για Κουζμίνσκας: «Είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την ΑΕΚ νικήτρια»

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο Ανγκόλα στο Sportal για Κουζμίνσκας: «Είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την ΑΕΚ νικήτρια»

Χρήστος Τσάλτας 21:58 - 21.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:58 - 21.07.2023

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας βρίσκεται προ των πυλών της ΑΕΚ και ο άλλοτε «κιτρινόμαυρος», Μπράιαν Ανγκόλα, αναλύει στο Sportal το προφίλ του Λιθουανού άσου με τον οποίο συνεργάστηκε την περσινή σεζόν στην Καρσίγιακα.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να κινείται δυναμικά στην αγορά, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της. Η Ένωση έπειτα από την απόκτηση του Τζόρνταν ΜακΡέι ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ακόμα μια πολύ σημαντική κίνηση, που δείχνει τις διαθέσεις των ανθρώπων της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Ο «εκλεκτός» του Ζοάν Πλάθα για τη θέση των φόργουορντ ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Εξ αρχής ο Ισπανός προπονητής είχε ξεχωρίσει την περίπτωσή του και προσπάθησε, από την πλευρά του, να τον πείσει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Όπως και συνέβη.

Ο Κουζμίνσκας θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόν, έπειτα από ένα άκρως παραγωγικό πέρασμα από την Πίναρ Καρσίγκακα, στην Τουρκία. Εκεί ήταν συμπαίκτης με έναν άλλοτε «κιτρινόμαυρο», τον Μπράιαν Ανγκόλα. Ο Κολομβιανός άσος, που ακόμα έχει πολύ «δυνατούς» δεσμούς με την Ένωση, μίλησε στο Sportal για τον Λιθουανό άσο, την αγωνιστική του εικόνα, αλλά και την παρουσία του έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Μπράιαν Ανγκόλα

Στο ξεκίνημα της κουβέντας, ο Ανγκόλα ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ του 33χρονου φόργουορντ. «Είναι πολύ καλός συμπαίκτης, πολύ εργατικός και δουλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο. Είναι εξαιρετικός τύπος. Από μπασκετικής πλευράς όλοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει έχει ταλέντο υψηλού επιπέδου, έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ευρώπη κόντρα στους κορυφαίους και σε αυτή τη φάση μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με πολλούς τρόπους».

Την περασμένη σεζόν ο Κουζμίνσκας ξεχώρισε με την φανέλα της Καρσίγιακα, όντας ένας από τους πλέον σταθερούς παίκτες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κάτι που αποτυπώνεται και στους αριθμούς του. 13,9 πόντοι, 5,2 ριμπάουντ, 52,2% στα δίποντα και 43% στα τρίποντα σε 22 αγώνες στην Τουρκία. Όχι κι άσχημα...

«Ξέρει να σκοράρει, όποτε η ομάδα του χρειάζεται λύσεις», επεσήμανε ο Κολομβιανός άσος, για να προσθέτει ότι «μπορεί να σουτάρει με συνέπεια. Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι ομάδα θέλει να φτιάξει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν, αλλά είναι παίκτης που με την ίδια ευκολία μπορεί να παίξει και στο 3 αλλά και στο 4, αλλά και να σουτάρει καλά. Μπορεί να ποστάρει πιο κοντούς αντιπάλους και είναι πολύ έξυπνος παίκτης».

Εντός των τεσσάρων γραμμών είναι ένας πολύ χρήσιμος και αξιόπιστος φόργουορντ. Πώς είναι όμως, έξω από το γήπεδο; Η απάντηση ήρθε αβίαστα. «Είναι εξαιρετικός τύπος έξω από το παρκέ. Πρόκειται για εξαιρετικό συμπαίκτη, είναι οικογενειάρχης και αγαπάει πολύ την οικογένειά του, ενώ πάντα έχει θετική ενέργεια μέσα στην ομάδα και στα αποδυτήρια», υπογράμμισε επί τπου θέματος, πριν καταλήξει στο τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ της νέας σεζόν.

«Θα κάνει την ομάδα ικανή να κερδίζει μέσα στο γήπεδο και μπορεί να το κάνει με συνέπεια. Έχει παίιξει σε υψηλό επίπεδο για χρόνια, έχει αγωνιστεί σε Final 4, έχει παίξει στο ΝΒΑ, αλλά και πολλά μεγάλα παιχνίδια και ελπίζω να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει να φτιάξει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν».