Στο ραντάρ της ΑΕΚ ο Αρίκ Χόλμαν (vids)

Αρικ Χόλμαν

Στο ραντάρ της ΑΕΚ ο Αρίκ Χόλμαν (vids)

Χρήστος Τσάλτας 16:59 - 17.07.2023

Η ΑΕΚ συνεχίζει το σαφάρι για τη στελέχωση του ρόστερ της και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal η Ένωση παρακολουθεί την περίπτωση του Αρίκ Χόλμαν για την φροντ λάιν.

Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην Ένωση έχουν αποφασίσει να κινηθούν πολύ προσεκτικά αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Ο Ζοάν Πλάθα άλλωστε ξεκαθάρισε από τις πρώτες μέρες του στην άκρη του πάγκου της ομάδας πως δεν υπάρχει περιθώριο λάθους στις επιλογές των ξένων.

Αυτές θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο γκρουπ της νέας σεζόν, κάτι που γνωρίζουν άπαντες πολύ καλά. Για το λόγο αυτό στην Ένωση είναι αποφασισμένοι να κινηθούν για την καλύτερη δυνατή λύση, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια.

Ζοάν Πλάθα

Η μεταγραφή του Τζόρνταν ΜακΡέι ήταν το... προμήνυμα της ΑΕΚ πως έχει σαν στόχο να πρωταγωνιστήσει, την ίδια στιγμή που στη λίστα της ομάδας βρίσκονται παίκτες που έχουν potential για να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Από τον Μπράις Τζόουνς, που έκανε παραγωγική σεζόν με την Λιμόζ, ως τον Τζορτζ Κόντιτ, που διακρίνεται για τα αθλητικά προσόντα του και την ικανότητά του να παίζει πάνω από τη στεφάνη.

Στην «κιτρινόμαυρη» λίστα βρίσκεται ακόμα ένα όνομα παίκτη που έρχεται από «γεμάτη» σεζόν και μπορεί να ανταποκριθεί στο up tempo παιχνίδι της νέας σεζόν. Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως η ΑΕΚ παρακολουθεί την περίπτωση του Αρίκ Χόλμαν. Πρόκειται για έναν 26χρονο φόργουορντ/σέντερ, που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών, δίνοντας ευελιξία στο ρόστερ.

Την σεζόν 2022-23 φόρεσε τη φανέλα της Βερόνα, με την οποία μέτρησε 7,9 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 1,3 τάπες κατά μέσο όρο, ενώ στο δεύτερο μισό μετακόμισε στην Πολωνία, καθώς αγωνίστηκε στην Λέγκια Βαρσοβίας, όπου κατέγραψε 14,7 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 50% στα δίποντα και 1,9 τάπες κατά μέσο όρο.

O Χόλμαν είναι απόφοιτος του Mississippi State, όπου έπαιξε 4 χρόνια στους Bulldogs, ενώ έχει εμπειρία από G-League με Texas Legends και Austin Spurs, ενώ έχει αγωνιστεί και στο γερμανικό πρωτάθλημα με την Ουλμ τη σεζόν 2020-21, μετρώντας 6,8 πόντους, 3,6 ριμπάουντ, 1,7 τάπες και 44,7% στα τρίποντα.

Διακρίνεται για τα αθλητικά προσόντα του, αλλά και για την έφεσή του στο σκοράρισμα, γεγονός το οποίο έχει φέρει το όνομά του στην λίστα της Ένωσης για την ερχόμενη σεζόν.