Κοιτάζει τον Μπράις Τζόουνς η ΑΕΚ

Μπράις Τζόουνς

Κοιτάζει τον Μπράις Τζόουνς η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 17:59 - 14.07.2023

Η ΑΕΚ έχει πατήσει «γκάζι» στα μεταγραφικά της και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal παρακολουθεί την περίπτωση του Μπράις Τζόουνς, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Λιμόζ.

Η απόκτηση του Τζόρνταν ΜακΡέι ήταν μια κίνηση που άλλαξε επίπεδο το ρόστερ. Ο Αμερικανός σκόρερ θα μπει στη μηχανή της ομάδας του Ζοάν Πλάθα και αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της νέας σεζόν, με τους «κιτρινόμαυρους» να δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν κινήσεις που θα γεμίσουν το ρόστερ και θα το κάνουν άκρως ανταγωνιστικό.

Η αναζήτηση στην ξένη αγορά συνεχίζεται και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν αποφασίσει πως θα πορευτούν με επτά ξένους τη νέα σεζόν. Σκοπός είναι να υπάρχουν οι μέγιστες δυνατές λύσεις σε κάθε θέση και η ομάδα να μπορεί να παίξει σε πολύ καλό επίπεδο, τόσο στην Basket League, όσο και στο BCL.

Τζόρνταν ΜακΡέι

Οι κινήσεις δεν σταματούν εδώ. Για την ακρίβεια, μόλις ξεκίνησαν από την ΑΕΚ, που έχει θέσει τον πήχη ψηλά. Αυτό αποτυπώνεται και στην πρόσληψη του Πλάθα στην τεχνική της ηγεσία, αλλα΄και στην απόκτηση του ΜακΡέι. Την ίδια στιγμή που άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο συνεχίζουν να κοιτάζουν την αγορά για παίκτες.

Όσον αφορά την περιφέρεια μάλιστα οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως μια περίπτωση έχει πέσει στο τραπέζι ενόψει της νέας σεζόν. Αυτή είναι ο Μπράις Τζόουνς, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Λιμόζ, αντίπαλος της ΑΕΚ στη φάση των 16 του BCL. Ο Τζόουνς είναι παίκτης με έφεση στο σκοράρισμα, που μπορεί να ανταποκριθεί στο up tempo παιχνίδι που θέλει να παίξει ο Πλάθα, ενώ την ίδια ώρα μπορεί να «φτάξει» παιχνίδι για τους συμπαίκτες του.

Είναι απόφοιτος του Murray State, του ίδιου Κολλεγίου στο οποίο φοίτησε και ο Τζα Μοράντ, ενώ την σεζόν 2022-23 είχε μια άκρως παραγωγική παρουσία στην Λιμόζ, υπό τις οδηγίες του Μάσιμο Κανσελιέρι, μετρώντας 15,8 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 46,1% στα δίποντα και 31% στα τρίποντα.

Ανάμεσα σε όλα τ' άλλα μάλιστα διαθέτει και την ικανότητα να βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα είναι «βαριά». Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι της Λιμόζ με την Μετροπολιτάνς 92, όταν πέτυχε νικητήριο τρίποντο μπροστά στον Βίκτορ Γουεμπανιαμά, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα έγινε το νο.1 του NBA Draft 2023 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο 28χρονος γκαρντ είναι παίκτης που παρά το ύψος του (1,83μ) κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στο παρκέ και αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ όσον αφορά την περίπτωσή του.