Ο ΜακΡέι έδειξε τον πήχη της ΑΕΚ που «χτίζει» ο Πλάθα

Τζόρνταν ΜακΡέι

Ο ΜακΡέι έδειξε τον πήχη της ΑΕΚ που «χτίζει» ο Πλάθα

Χρήστος Τσάλτας 23:01 - 14.07.2023

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι άνοιξε τον χορό των μεταγραφών στους ξένους παίκτες για τη νέα ΑΕΚ, σε μια κίνηση με πολλαπλά μηνύματα από την ΚΑΕ και τον Ζοάν Πλάθα.

Ο ελληνικός κορμός της ΑΕΚ έχει παίκτες με ενέργεια, κίνητρο, διάθεση να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Σε αυτούς πάρθηκε η απόφαση να προστεθούν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά από την ξένη αγορά. Και αν δει κάποιος την πρώτη κίνηση το φετινό καλοκαίρι θα καταλάβει πως στην Ένωση ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά.

Οι «κιτρινόμαυροι» έριξαν βόμβα με την απόκτηση του Τζόρνταν ΜακΡέι. Ένας παίκτης που έχει εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς και που έχει όλα τα εχέγγυα να ηγηθεί πάνω στο παρκέ. Η παρουσία του στην Χάποελ Τελ Αβίβ ήταν ενδεικτική της επιρροής του, αλλά και της ικανότητάς του να θέτει τον ρυθμό.

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της σεζόν που πέρασε πιστώνεται στον Αμερικανό. Ήταν εκείνος που «κουβάλησε» την ομάδα του σε κρίσιμα σημεία, που της έδωσε το κάτι παραπάνω, την έκανε νικήτρια. Εξαιρετικός με τη μπάλα στα χέρια, παίκτης που δεν δίστασε να πάρει πρωτοβουλίες ακόμα και όταν η μπάλα ήταν πολύ «βαριά» και οι συμπαίκτες του δεν έδειχναν να μπορούν να αναλάβουν ευθύνη. Εκείνος όμως είχε τον τρόπο να βγει μπροστά και να βάλει τη μπάλα στο καλάθι όπως ήθελε.

Αυτό το στοιχείο έλειψε από την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και στην ομάδα που χτίζει ο Ζοάν Πλάθα είναι υπεραπαραίτητο στοιχείο. Από τη στιγμή άλλωστε που έχει πέσει μεγάλο βάρος στο επιθετικό ταλέντο κάθε παίκτη, παίκτες με τα στοιχεία του Τζόρνταν ΜακΡέι είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμοι.

Τζουάν Πλάθα © Intime

Η προσθήκη του 32χρονου αρχισκόρερ δεν θα είναι η μοναδική ποιοτική προσθήκη του καλοκαιριού. Διότι στην ΑΕΚ δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς για την στελέχωση του ρόστερ. Οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν πολύ καλά την αγορά, ενώ και ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση, ώστε να δώσει στον Ισπανό κόουτς όλα τα εχέγγυα για να πραγματοποιήσει μια πετυχημένη πορείο, σε μια σεζόν-ορόσημο, καθώς θα συμπληρωθούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η περίπτωση του Μπράις Τζόουνς, που έφερε στο φως το Sportal. Ένας παίκτης με εξαιρετικά στοιχεία, μεγάλη ποιότητα επιθετικά και ταχύτητα, ώστε να τρέξει το τρανζίσιον παιχνίδι εξαιρετικά. Την ίδια ώρα που στη λίστα του Πλάθα υπάρχουν και παίκτες σε άλλες θέσεις με ποιότητα και με εμπειρίες στο υψηλότερο επίπεδο. Κινήσεις που εφόσον υλοποιηθούν θα κάνουν την ΑΕΚ υπολογίσιμο αντίπαλο για ομάδα κάθε επιπέδου. Η απόκτηση του ΜακΡέι άλλωστε ήταν ένα ξεκάθαρο... προμήνυμα για όσα θα ακολουθήσουν.