Στη λίστα της ΑΕΚ ο Τζορτζ Κόντιτ για τη θέση «5» (vids)

Τζορτζ Κόντιτ

i

@Intime

Στη λίστα της ΑΕΚ ο Τζορτζ Κόντιτ για τη θέση «5» (vids)

Χρήστος Τσάλτας 15:39 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 16.07.2023

Η ΑΕΚ συνεχίζει το χτίσιμο του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal η Ένωση έχει στη λίστα της τον Τζορτζ Κόντιτ, που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Προμηθέα.

H απόκτηση του Τζόρνταν ΜακΡέι έδειξε πως η ΑΕΚ έχει... άγριες διαθέσεις για τη σεζόν που έρχεται. Σε μια σεζόν-ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται τα 100 χρόνια απο την ίδρυση του συλλόγου, η Ένωση θέλει να παρουσιάσει ένα ρόστερ δυνατό και γεμάτο, διεκδικώντας διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κατά την παρουσίασή του, άλλωστε, ο Ζοάν Πλάθα είχε θέσει ξεκάθαρα ψηλά τον πήχη της νέας προσπάθειας, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η ΑΕΚ να πάει ψηλότερα στο πρωτάθλημα σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε, όταν και τερμάτισε στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Τζόρνταν ΜακΡέι

Η έλευση του Πλάθα, η απόκτηση του ΜακΡέι, αλλά και ο ελληνικός κορμός που έχει δημιουργηθεί, που συνδυάζει κίνητρο, ενέργεια και πολλά περιθώρια εξέλιξης δημιουργεί ένα πολύ δυνατό «μείγμα» ενόψει της νέας σεζόν. Και σε αυτό οι «κιτρινόμαυροι» είναι αποφασισμένοι να προσθέσουν ποιότητα, με παίκτες που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο ή έχουν το potential για να πάνε στο επόμενο λέβελ.

Η περίπτωση του Μπράις Τζόουνς, τον οποίο παρακολουθεί η ομάδα, είναι ενδεικτική. Την ίδια στιγμή στην Ένωση κοιτάζουν ακόμα μια περίπτωση, αυτή τη φορά για την φροντ λάιν, ενός παίκτη που την περασμένη σεζόν άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις αγωνιζόμενος στην Basket League.

Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως ο Τζορτζ Κόντιτ είναι στη λίστα της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, ως μια περίπτωση που εξετάζεται για τη θέση 5. Ένας παίκτης που στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν, πέρυσι, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ήταν ένας από τους σέντερ που ξεχώρισαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Πορτορικανός σέντερ έχει ύψος 2,12 και έρχεται από μια πολύ «γεμάτη» σεζόν στην Πάτρα, με τη φανέλα του Προμηθέα, μετρώντας 9,5 πόντους, 6,4 ριμπάουντ, 1,1 τάπες και 67% στα δίποντα. Διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα, είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, ενώ μπορέι να τρέξει με την ίδια ευκολία το γήπεδο στο transition παιχνίδι. Είναι σύγχρονος ψηλός, που μπορεί να δημιουργήσει τη δική του φάση και να παίξει τόσο με πλάτη, όσο και με πρόσωπο στο καλάθι.

Ο 22χρονος ψηλός είναι απόφοιτος του Iowa State, ενός εξαιρετικού Κολεγιακού προγράμματος, στο οποίο φοίτησε 4 χρόνια και την σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στον Προμηθέα, δείχνοντας τις δυνατότητές του. Είναι παίκτης που αρέσκεται στο up tempo παιχνίδι, κάτι που θέλει ο Πλάθα και από τους ψηλούς του και για το λόγο αυτό η περίπτωσή του βρίσκεται στην «κιτρινόμαυρη» λίστα ενόψει της νέας σεζόν.