Σε ανοιχτή γραμμή με τον Άλεξ Πέρες η ΑΕΚ για τη θέση του πλέι μέικερ

Άλεξ Πέρες

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Άλεξ Πέρες η ΑΕΚ για τη θέση του πλέι μέικερ

Χρήστος Τσάλτας 10:00 - 24.07.2023

Η ΑΕΚ συνεχίζει την αναζήτηση παικτών που θα την ανεβάσουν επίπεδο τη νέα σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal η Ένωση έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με τον Άλεξ Πέρες, που την περασμένη σεζόν έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Τουρκία.

Η νέα σεζόν δεν θα μοιάζει με τις δύο προηγούμενες για την ΑΕΚ. Αυτό γιατί η Ένωση έχει θέσει τον πήχη ψηλά, σε μια σεζόν-ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και ως εκ τούτου οι διοικούντες την ομάδα θέλουν να δημιουργήσουν ένα ρόστερ αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας της.

Οι μεταγραφές των Τζόρνταν ΜακΡέι και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που αποτελούν τους δύο πρώτους ξένους για τη σεζόν 2023-24, είναι ενδεικτικές των διαθέσεων της ΚΑΕ για ποιοτική και ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ

Το βάρος έχει πέσει πλέον στη θέση του πλέι μέικερ, μια από τις πιο σημαντικές, τόσο για το πλάνο του Ζοάν Πλάθα, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνιστεί η ομάδα τη νέα σεζόν. Ο πλέι μέικερ άλλωστε που θα αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού της νέας ΑΕΚ θα πρ΄πεει να έχει ποιότητα, «καθαρό» μυαλό και να ξέρει το υψηλότερο επίπεδο.

Ο Μπράις Τζόουνς είναι ένα από τα ονόματα της «κιτρινόμαυρης» λίστας, όπως αποκάλυψε το Sportal, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό για τη θέση αυτή. Διότι οι ιθύνοντες την ομάδα έχουν φροντίσει ώστε να υπάρχουν πολλές επιλογές σε κάθε θέση.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο μια περίπτωση δείχνει να έχει κερδίσει πόντους. Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως ο Άλεξ Πέρες δεν είναι απλά μια περίπτωση της λίστας, αλλά ένας παίκτης που απασχολεί κάτι παραπάνω από έντονα. Ο 30χρονος γκαρντ έχει ύψος 1,91μ και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Μεξικό, ενώ η εμπειρία του από τα ευρωπαϊκά παρκέ είναι μεγάλη.

Την περασμένη σεζόν ο Πέρες φόρεσε τη φανέλα της Κόνιασπορ, αγωνιζόμενος στην Τουρκία, όπου κατάφερε να διαπρέψει. Αυτό γιατί σε 24 παιχνίδια μέτρησε 13,6 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 7,5 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 43% στα δίποντα. Μάλιστα ήταν ο κορυφαίος πασέρ του πρωταθλήματος Τουρκίας την περασμένη σεζόν, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδα του.

Η ΑΕΚ έχει ανοίξει κύκλο επαφών με την πλευρά του παίκτη, όμως δεν είναι μόνο οι ιθύνοντες την ομάδα που έχουν μιλήσει μαζί του. Κι αυτό γιατί και ο Ζοάν Πλάθα μίλησε με τον Πέρες, εξηγώντας του το πλάνο της νέας σεζόν, αλλά και τις σκέψεις του γύρω από τον ρόλο για τον οποίο τον προορίζει, εφόσον οι δύο πλευρές φτάσουν σε deal. Ο Μεξικανός γκαρντ εξάλλου, έχει πολλά από τα στοιχεία που θέλει στο παιχνίδι της ομάδας ο Πλάθα και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Ισπανός προπονητής έκανε... direct συζητήσεις μαζί του.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία στην παρούσα φάση, αλλά οι επαφές αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, κατά τις οποίες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την υπόθεση.