Αυτή ήταν η εμφάνιση καριέρας του Μπεν ΜάκΛεμορ στο ΝΒΑ (vid)

Μπεν ΜάκΛεμορ

i

@Jose Luis Villegas/Sacramento Bee/Tribune News Service via Getty Images

Αυτή ήταν η εμφάνιση καριέρας του Μπεν ΜάκΛεμορ στο ΝΒΑ (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:22 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 07.08.2023

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, έπειτα από μια «λαμπρή« πορεία 9 ετών στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, το ΝΒΑ, όπου κατάφερε να αφήσει το σημάδι του.

Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, για την ΑΕΚ, ακούει στο όνομα Μπέν ΜάκΛεμορ. Ο 30χρονος γκαρντ συμφώνησε για την ερχόμενη σεζόν με την Ένωση και θα μπει στη... μηχανή της ομάδας του Ζοάν Πλάθα για να την ανεβάσει επίπεδο και να φέρει αύρα ΝΒΑ στο κλειστό των Λιοσίων.

Η Ένωση με τη μεταγραφή αυτή ανέβασε το επίπεδο του ρόστερ της, με έναν παίκτη που έχει διαγράψει λαμπερή πορεεία με πάνω από 550 παιχνίδια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Το background του αλλά και η πορεία του στην λίγκα «μιλάει» από μόνη της για την αγωνιστική του εικόνα, αλλά και για όσα φέρνει στο γήπεδο με την παρουσία του.

Στα 9 χρόνια στο ΝΒΑ ο απόφοιτος του Κάνσας κατάφερε να χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές. Από το κάρφωμα πάνω από τον Σακίλ Ο'Νιλ, κατά τη διάρκεια του All Star Game του 2014, μέχρι τις εμφανίσεις του στην λίγκα κόντρα σε μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου.

Ποια ήταν όμως, η καλύτερη εμφάνισή του στο ΝΒΑ στα 9 χρόνια καριέρας;

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, το ρολόι πάει στις 16 Απριλίου του 2014. Ως παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς τότε, ο ΜάκΛεμορ αγωνίστηκε στην αναμέτρηση κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, στην Sleep Train Arena.

Στο παιχνίδι αυτό οι «βασιλιάδες» ηττήθηκαν με 99-104, όμως έλαμψε για τα καλά το άστρο του ΜάκΛεμορ, που έκανε εμφάνιση... καριέρας στο ΝΒΑ το βράδυ εκείνο. Οι αριθμοί επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές.

Το κοντέρ έγραψε 31 πόντους με 9/20 σουτ, 3/9 τρίποντα, 10/15 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 42 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Ήταν ο παίκτης που «κουβάλησε» επιθετικά την ομάδα του εκείνο το βράδυ, έχοντας στο πλευρό του τον Ρούντι Γκέι, τον Αϊζάια Τόμας, τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Ντέρικ Ουίλιαμς, αλλά και τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Κουίνσι Έισι.

Παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του Μπεν ΜάκΛεμορ από το παιχνίδι εκείνο, στο οποίο «φόρτωσε» το καλάθι των Σανς με 31 πόντους.