Έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο η Γαλλία, νίκησε ξανά τη Λιθουανία και έκανε το 5/5 στα φιλικά (vids)

Γκερσόν Γιαμπουσελέ

i

© Intime

Έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο η Γαλλία, νίκησε ξανά τη Λιθουανία και έκανε το 5/5 στα φιλικά (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 22:13 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:24 - 11.08.2023

Με τον Γκερσόν Γιαμπουσελέ να είναι ο πρωταγωνιστής η Γαλλία νίκησε για δεύτερη φορά τη Λιθουανία (76-70) και παραμένει αήττητη στα πέντε φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει μέχρι στιγμής - Μικρή παραγωγή για τον Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού, αλλά και για τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της ΑΕΚ.

H Γαλλία είναι μία ομάδα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και προετοιμάζεται με την λογική και τον πόθο της διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Προς το παρόν, από τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων και τα δείγματα γραφής οι «τρικολόρ» δείχνουν δυναμικοί και έτοιμοι. Κόντρα στη Λιθουανία, που μέσα σε λίγες μέρες αντιμετώπισαν για δεύτερη φορά, πήραν την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια. 

Τώρα, επικράτησαν πιο δύσκολα από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, με το σκορ να καταλήξει στο 76-70 και τους Γκερσόν Γιαμπουσελέ (Ρεάλ Μαδρίτης), Φρανκ Ντιλικινά (Σάρλοτ Χόρνετς) και Ρούντι Γκομπέρ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς) να είναι οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας στο αγώνα που έγινε στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους. Ο πρώτος είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο δεύτερος 13 πόντους και ο τρίτος 12 πόντους και 8 ριμπάουντ. 

Την ίδια ώρα που ο σέντερ του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, ο οποίος είναι το back up του σούπερ σταρ και NBAer Ρούντι Γκομέρ, πρόσθεσε 2 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής, ενώ για τους ηττημένους πρωταγωνιστής ήταν ο Εϊμάντας Μπέντζιους με 21 πόντους, τη στιγμή που ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας της ΑΕΚ περιορίστηκε στους 5 πόντους.