Έκλεισε το deal: Στην ΑΕΚ ο Τζάστιν Τίλμαν!

Τζάστιν Τίλμαν

i

@Photo by Mitchell Leff/Getty Images

Έκλεισε το deal: Στην ΑΕΚ ο Τζάστιν Τίλμαν!

Χρήστος Τσάλτας 20:00 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:01 - 12.08.2023

Είναι οριστικό. Ο Τζάστιν Τίλμαν θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24, καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν σε οριστική συμφωνία.

Ο Τζάστιν Τίλμαν θα είναι ο πέμπτος ξένος της ΑΕΚ για τη σεζόν 2023-24, με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια και τον εκρηκτικό φόργουορντ να μπαίνει στη... μηχανή της ομάδας του Ζοάν Πλάθα για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τις τελευταίες μέρες, όταν και οι δύο πλευρές άνοιξαν εκ νέου κύκλο επαφών, διαπιστώθηκε στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως η επιθυμία του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει στην Ένωση ήταν μεγάλη, αφήνοντας στην άκρη κάθε πρόταση που είχε, τόσο από το Ισραήλ, όσο και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που «χτύπησαν» την πόρτα του για να ρωτήσουν το στάτους του.

Από την πρώτη στιγμή στο μυαλό του Τίλμαν υπήρχε η προοπτική της ΑΕΚ, κάτι που βοήθησε ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό. Οι επαφές των τελευταίων ημερών μάλιστα δεν κράτησαν πολύ, καθώς ο Μάκης Αγγελόπουλος κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τον 27χρονο φόργουορντ από το Μίσιγκαν, που έρχεται για να γεμίσει την φροντ λάιν της ομάδας, δίπλα σε Κουζμίνσκας, Κουζέλογλου και Χατζηδάκη, την ώρα που αναμένεται και η απόκτηση ενός ακόμα σέντερ από την ξένη αγορά.

Ο Τίλμαν έχει εξαιρετική επαφή με το αντίπαλο καλάθι, κάτι που αποτυπώθηκε στην περασμένη σεζόν του στο Ισραήλ, όπου... σχεδόν μόνος κατάφερε να κρατήσει στην πρώτη κατηγορία την Χάποελ Χάιφα, μετρώντας 19,3 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 62,1% στα δίποντα και 62,5% στα τρίποντα. Πρόκειται για μια... μηχανή σκοραρίσματος, που έρχεται να ανεβάσει την ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Με την προσθήκη αυτή η ΑΕΚ γεμίζει σημαντικά το ρόστερ της, την ώρα που στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ψάχνουν τον παίκτη που θα αποτελέσει τον «πύργο» της ομάδας στη θέση 5, με τους ιθύνοντες την Ένωση να «δουλεύουν» δύο περιπτώσεις, η μία εξ αυτών μάλιστα από το πάνω ράφι της αγοράς.