Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Καμπενγκέλε τη νέα σεζόν!

Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Καμπενγκέλε τη νέα σεζόν!

Χρήστος Τσάλτας 10:49 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 13.08.2023

Η μεγάλη μεταγραφή του Μφιόντου Καμπενγκέλε είναι γεγονός, με την ΚΑΕ ΑΕΚ να ανακοινώνει την απόκτησή του για την ερχόμενη σεζόν.

Οι μεγάλες κινήσεις της ΑΕΚ για το φετινό καλοκαίρι δεν σταματούν. Η Ένωση θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω σε Ελλάδα και Ευρώπη και μετά τις μεταγραφές των ΜακΡέι, Κουζμίνσκας, ΜάκΛεμορ, Χολ, αλλά και τον Τζάστιν Τίλμαν που βρίσκεται προ των πυλών, κατάφερε να κάνει δικό της και τον Μφιόντου Καμπενγκέλε.

Ο Καναδός άσος, που είναι απόφοιτος του Φλόριντα Στέιτ θα αγωνιστεί στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην καριέρα του, με την Ένωση να κινείται αποφασιστικά και να καταφέρνει να τον κάνει δικό της. Έπειτα από 55 αγώνες στο ΝΒΑ, αλλά και μια σημαντική πορεία στην G-League, ο Καμπενγκέλε έρχεται στην Ευρώπη για να γίνει σημείο αναφοράς στην φροντ λάιν της Ένωσης.

Το deal έκλεισε οριστικά με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ, η οποία ανακοίνωσε την πέμπτη μεταγραφή ξένου για το φετινό καλοκαίρι και παράλληλα την ένατη κίνησή της αυτό το καλοκαίρι, μετά τους Καράμπελα, Χατζηδάκη, Νετζήπογλου και Κουζέλογλου που θα ενισχύσουν την ομάδα του Ζοάν Πλάθα τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει την απόκτηση του Εμφιόντου Καμπενγκέλε (Mfiondu Kabengele, 25 χρ., 2μ.08).

Ο Αμερικανός αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1997. Ο απόφοιτος του Florida State επιλέχθηκε στην 27η θέση του NBA draft το 2019 από τους Μπρούκλιν Νετς, οι οποίοι τον έκαναν trade στους Λος Άντζελες Κλίπερς. Μέχρι και τον Μάρτιο του 2021, μέτρησε συνολικά 32 συμμετοχές στο ΝΒΑ (μ.ο. 2.5 πόντοι, 0.8 ριμπάουντ) και 27 στην G-League (μ.ο. 18.7 πόντοι, 9.3 ριμπάουντ). Έκλεισε εκείνη τη χρονιά, αγωνιζόμενος σε 16 αγώνες με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (μ.ο. 4.3 πόντους, 3 ριμπάουντ).

Το καλοκαίρι του 2021, ο Αμερικανός με ρίζες από το Κογκό, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς, παίρνοντας συμμετοχές στη θυγατρική της ομάδας στην G-League, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής, καταγράφοντας 17.5 πόντους, 9.8 ριμπάουντ. Την περυσινή αγωνιστική περίοδο, ο Καμπενγκέλε υπέγραψε 2-way συμβόλαιο με τους Μπόστον Σέλτικς, έχοντας τέσσερις συμμετοχές στο ΝΒΑ και 40 στη G-League (μ.ο. 18.6 πόντοι, 10.3 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ).