Παίρνει τον Τσέισον Ραντλ η ΑΕΚ (vid)

Τσέισον Ραντλ

i

@Photo by Jacob Kupferman/Getty Images

Παίρνει τον Τσέισον Ραντλ η ΑΕΚ (vid)

Χρήστος Τσάλτας 13:42 - 13.08.2023

Ντεμαράζ της ΑΕΚ, που ετοιμάζεται να αποκτήσει και έβδομο ξένο, καθώς η υπόθεση του Τσέισον Ραντλ βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Πώς θα κλείσει το ρόστερ και τι ισχύει με την προετοιμασία.

Την Κυριακή (13/08) η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον «πύργο» της ενόψει της νέας σεζόν, ο οποίος θα είναι ο Μφιόντου Καμπενγκέλε. Ο Καναδός σέντερ θα αγωνιστεί για πρώτη φροά στην Ευρώπη, για χάρη της Ένωσης, με την ομάδα του Ζοάν Πλάθα να βάζει στη... μηχανή της έναν σέντερ με εξαιρετικά στοιχεία, που μπορεί να κάνει τη διαφορά πάνω στο παρκέ.

Οι κινήσεις για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο δεν σταματούν εδώ. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε το πλάνο ανέφερε πως θα γίνουν επτά μεταγραφές ξένων παικτών. Ήδη έχουν ανακοινωθεί 5 (ΜακΡέι, Κουζμίνσκας, ΜάκΛεμορ, Χολ, Καμπενγκέλε), ενώ ο Τζάστιν Τίλμαν αναμένεται να γίνει ο έκτος ξένος της νέας σεζόν.

Ποιος θα είναι ο έβδομος ξένος του ρόστερ; Αυτός αναμένεται να είναι ο Τσέισον Ραντλ. Ο 30χρονος γκαρντ από το Ιλινόι αναμένεται να φορέσει τα κιτρινόμαυρα τη νέα σεζόν. Οι δύο πλευρές προχώρησαν τις επαφές τους τα τελευταία 24ωρα και διαπιστώθηκε κοινή πλεύση ενόψει της νέας σεζόν. Ο Ραντλ βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική της ΑΕΚ, αλλά και αυτό που θέλει να... χτίσει ο Ζοάν Πλάθα, ενώ και στις συζτηήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες έχει μείνει ικανοποιημένος απ' όσα έχει ακούσει.

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στην περίπτωση του Ραντλ, ο οποίος αναμένεται να φορέσει την κιτρινόμαυτρη φανέλα την ερχόμενη σεζόν, δίνοντας βάθος στο ρόστερ. Στο παρελθόν άλλωστε έχει φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας κατακτήσει την Euroleague, ενώ έχει αναδειχθεί και πρωταθλητής G-League με τους Lakeland Magic.

Μία ακόμα προσθήκη Έλληνα

Με την διαφαινόμενη απόκτηση του Ραντλ η ΑΕΚ δεν κλείνει το ρόστερ της. Κάθε άλλο. Διότι υπάρχει ακόμα μια θέση ανοιχτή για να γίνει μια προσθήκη. Πρόκειται για Έλληνα παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση 3-4 και θα έχει συμπληρωματικό ρόλο στο ροτέισιον.

Το θέμα αυτό αναμένεται να «τρέξει» αφού ολοκληρωθεί και η υπόθεση του Ραντλ, κάτι που σημαίνει πως μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας η ΑΕΚ θα έχει συμπληρωμένο ρόστερ στο 100%.

Βάζει... μπρος στην προετοιμασία με απουσίες

Ζοάν Πλάθα @Intime

Από τις 21/08 θα ξεκινήσουν τα «βάσανα» για την ΑΕΚ, που θα μπει σε ρυθμό προεοτιμασίας. Η Ένωση θα ξεκινήσει δουλειά στο κλειστό των Λιοσίων, με τον Ζοάν Πλάθα και τους παίκτες του να «ανταμώνουν» και να ξεκινούν τη δουλειά για μια άκρως απαιτητική σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Όχι όλα όμως, καθώς στο ξεκίνημα της προετοιμασίας αναμένεται να υπάρχουν απουσίες. Πρόκειται για τους Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Μανώλη Χατζηδάκη, οι οποίοι θα βρίσκονται στις Φιλιππίνες λόγω των υποχρεώσεών τους στο Παγκόσμιο Κυπέλλο 2023 με Λιθουανία και Ελλάδα, αντίστοιχα.