Η Εθνική ομάδα μαθαίνει τους αντιπάλους της στο Προολυμπιακό Τουρνουά και η Ελλάδα γίνεται... οικοδέσποινα

Η Εθνική ομάδα μαθαίνει τους αντιπάλους της στο Προολυμπιακό Τουρνουά και η Ελλάδα γίνεται... οικοδέσποινα

Γιώργος Γαβριλάκης 10:22 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 27.11.2023

Στη Γενεύη, το βράδυ της Δευτέρας (27/11, 20:00), η FIBA αφού πρώτα ανακοινώσει τις χώρες που θα φιλοξενήσουν όμιλο (Ελλάδα, Ισπανία, Λετονία, Πουέρτο Ρίκο) θα διεξάγει την κλήρωση και θα συνθέσει τους ομίλους από τους οποίους θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Εκεί όπου ήδη έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους οι Γάλλοι ως οικοδεσπότες και άλλες επτά χώρες που προκρίθηκαν μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από τα κεντρικά γραφεία της FIBA, στη Γενεύη της Ελβετίας, το βράδυ της Δευτέρας (27/11) και συγκριμένα στις 20:00, με live μετάδοση μέσω youtube, κατ' αρχάς θα ανακοινωθούν οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τα Προολυμπιακά Τουρνουά. Ακολούθως, θα συμπληρωθούν τα group και από τους τέσσερις ομίλους που θα προκύψουν οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν τα τέσσερα τελευταία προνομιούχα εισιτήρια. Αυτά που οδηγούν στο... Παρίσι! 

Η Ελλάδα, που αναμένεται να είναι και μία από τις τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν όμιλο, όπως και η Ισπανία, η Λετονία και το Πουέρτο Ρίκο, πέραν αυτού, θα μάθει και τους αντιπάλους της. Τις ομάδες δηλαδή που θα αντιμετωπίσει από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Τα group δυναμικότητας είναι προκαθορισμένα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στο δεύτερο (μαζί με την Βραζιλία, την Ιταλία και την Πολωνία), ενώ κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά θα αποτελείται από δύο γκρουπ των τριών ομάδων που θα επιρεάζονται από τη δυναμικότητα, αλλά και τα γεωγραφικά κριτήρια. 

Αντετοκούνμπο: «Αν είμαστε στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, θα είμαι ενθουσιασμένος να βρεθώ εκεί!»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

13:00 - 23.11.2023

Αντετοκούνμπο: «Αν είμαστε στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, θα είμαι ενθουσιασμένος να βρεθώ εκεί!»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα των Μπακς με τους Σέλτικς ξεκαθάρισε πόσο θέλει να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εφόσον προκριθεί σε αυτούς, η Εθνική Ελλάδας.

Για παράδειγμα, περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες δεν μπορούν να βρεθούν σε ένα γκρουπ, ενώ δεν είναι δυνατό να τοποθετηθούν περισσότερες από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε τουρνουά. Επίσης, κάθε όμιλος δεν μπορεί να έχει παραπάνω από μία ομάδα από την Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία.

🏀 Τα group δυναμικότητας

A: Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία 
B: Βραζιλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία 
Γ: Πουέρτο Ρίκο, Μαυροβούνιο, Δομινικανή Δημοκρατία, Φιλανδία 
Δ: Νέα Ζηλανδία, Γεωργία, Μεξικό, Λίβανος 
Ε: Κροατία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ανγκόλα, Φιλιππίνες 
ΣΤ: Αίγυπτος, Μπαχάμες, Καμερούν, Μπαχρέιν

Οι οικοδεσπότες και οι επτά προκρίσεις από το Μουντομπάσκετ

🏀 Γαλλία 
🏀 Γερμανία
🏀 Σερβία 
🏀 Καναδάς 
🏀 ΗΠΑ 
🏀 Αυστραλία 
🏀 Νότιο Σουδάν 
🏀 Ιαπωνία