Ράιλι στο Sportal: «Μείναμε ζωντανοί στο στόχο μας»
i

© Intime

Ράιλι στο Sportal: «Μείναμε ζωντανοί στο στόχο μας»

Πάρης Τσελεπίδης • 12:45 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Τζέιλεν Ράιλι εκτέλεσε τη Ρίτας Βίλνιους και κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ στο κυνήγι της πρόκρισής του στους 16 του FIBA Champions League και μίλησε στο SPORTAL τόσο για αυτό όσο και για το τελικό της Τετάρτης.

Μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι αλλά το ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο λόγος για τον Τζέιλεν Ράιλι και την εμφάνισή του στο δεύτερο παιχνίδι με την Ρίτας Βίλνιους. Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε τους πρωταθλητές Λιθουανίας με το μεγάλο του τρίποντο στο φινάλε και μίλησε στο Sportal και για αυτό αλλά και για το τρίτο και τελικό παιχνίδι της σειράς των Play In του φετινού FIBA Champions League στο δρόμο για τους 16 του θεσμού.

«Ναι ήταν ένα μεγάλο καλάθι που το χρειαζόμασταν για να παραμείνουμε ζωντανοί στο στόχο μας», παραδέχτηκε ο Ράιλι για το μεγάλο του τρίποντο που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει την επιστροφή του και να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά με την Ρίτας και συνέχισε.

«Αισθάνθηκα καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που ευστόχησα και το πανηγυρίσαμε μαζί με τους φιλάθλους μας που με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στις κερκίδες μας έδωσαν την ώθηση που χρειαζόμασταν για να επιστρέψουμε και να τα καταφέρουμε. Το πίστεψα ότι θα μπει και μπήκε.

Ήταν ένα καλάθι που μας κράτησε μέσα στο στόχο μας στο φετινό FIBA Champions League. Να βρεθούμε σίγουρα στους 16 του θεσμού και αυτό θα πάμε να κάνουμε στο Βίλνιους. Να τα δώσουμε όλα ώστε να κερδίσουμε και να προκριθούμε στους 16, ενώ και στην Ελλάδα θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Στην πρώτη τετράδα στο πρωτάθλημα αλλά και όσο πιο μακριά στο Κύπελλο».

Φοβερός ΠΑΟΚ, έστειλε τη σειρά με τη Ρίτας σε τρίτο παιχνίδι (81-78)
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

21:34 - 11.01.2023

Φοβερός ΠΑΟΚ, έστειλε τη σειρά με τη Ρίτας σε τρίτο παιχνίδι (81-78)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε σε ένα δραματικό παιχνίδι τη Ρίτας με τρίποντο του Ράιλι 7.8'' (81-78) πριν το τέλος, ισοφάρισε τη σειρά τους για τα play ins του BCL σε 1-1 και πλέον θα ρίξει μια τελευταία ζαριά για την πρόκριση στη Λιθουανία.

Ειδικά για το τρίποντό του που διαμόρφωσε το τελικό 81-78 υπέρ του ΠΑΟΚ ο Ράιλι σχολίασε. «Ήταν πράγματι ένα μεγάλο καλάθι που το χρειαζόμασταν στο τέλος μίας πολύ μεγάλης προσπάθειας που κάναμε στο δεύτερο παιχνίδι με την Ρίτας. Δεν ήταν βέβαια και το μόνο που έχω βάλει στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Αυτό όμως θεωρώ πως ήταν το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα γιατί μας έδωσε τη νίκη, ισοφαρίσαμε τη σειρά με την Ρίτας και έχουμε μία ακόμη ευκαιρία στην έδρα της να τους κερδίσουμε και να προκριθούμε εμείς στην επόμενη φάση».

Σε εκείνο το σημείο ο Αμερικανός γκαρντ της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη θυμήθηκε πως: «Το έχω ξανακάνει στην καριέρα μου και στα χρόνια που αγωνίζομαι στην Ευρώπη και αν μου δοθεί η δυνατότητα και χρειαστεί θα το ξανακάνω και στο τρίτο παιχνίδι της σειράς και όχι μόνο. Έχει να κάνει βέβαια με το πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι και ποιος θα είναι πιο «καυτός». Ωστόσο εύχομαι να βρεθεί ξανά η μπάλα στα χέρια μου και να μην ήταν το τελευταίο που χρειάστηκε στην πορεία μας αυτό της νίκης μας για το 1-1 με την Ρίτας. Κι αν το τελευταίο μου τρίποντο είναι αυτό που μένει γιατί έκρινε και το παιχνίδι υπήρχανε και άλλα κρίσιμα και από εμένα και όχι μόνο σε όλη τη διάρκειά του».

22:29 - 11.01.2023

ΠΑΟΚ - Ρίτας: Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο νίκης του Ράιλι

Δείτε το καλάθι του Ράιλι που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ κόντρα στη Ρίτας και έστειλε τη σειρά τους για τα play ins του BCL σε τρίτο game.

Πόσο σημαντικό είναι όμως για τον ίδιο τον Ράιλι να αποτελεί τον ηγέτη σε μία ομάδα με την ιστορία του ΠΑΟΚ; «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για αυτό και προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό αγωνιζόμενος με την καρδιά μου. Με πάθος και κάνοντας κατάθεση ψυχής στο παρκέ. Όπως και να έχει για εμένα είναι τιμή μου που αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ είτε μπορώ να αποτελέσω τον ηγέτη του είτε όχι».

Για τη δική του εμφάνιση στη διάρκεια του δεύτερου παιχνιδιού με την Ρίτας ο Ράιλι σχολίασε με απόλυτη ειλικρίνεια. «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησα το ίδιο καλά το παιχνίδι όπως το τελείωσα. Σημασία όμως δεν έχει το πως έπαιξα εγώ αλλά το πως έπαιξε η ομάδα. Πράγματι η Ρίτας μας έβαλε δύσκολα ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά στο δεύτερο εκτοξεύσαμε την απόδοσή μας. Βρήκαμε τους διαδρόμους και τα σουτ που χρειαζόμασταν ώστε να επιστρέψουμε και να πάμε με μία καλή διαφορά στα αποδυτήρια.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρίτας μας έβαλε και πάλι δύσκολα μέχρι και τα μέσα τους τετάρτου δεκαλέπτου. Παρόλα αυτά όμως δεν τα παρατήσαμε και σαν ομάδα επιστρέψαμε και τα καταφέραμε να την κερδίσουμε και να επιστρέψουμε στην έδρα της που τόσο πολύ το θέλαμε στην Λιθουανία ώστε να πάρουμε την πρόκρισή μας στους 16».

Κι όσο για το κλειδί στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς με τους Πρωταθλητές Λιθουανίας; Ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ υποστήριξε: «Το κλειδί για να τα καταφέρουμε στο δεύτερο παιχνίδι που μας περιμένει στην Λιθουανία θα είναι να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στα δύο πρώτα παιχνίδια μας. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο του δεύτερου παιχνιδιού μας που τελικά δεν μας κόστισαν. Να πετύχουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ. Να μην τους δώσουμε δεύτερες επιθέσεις και να βρούμε εμείς, να πάρουμε το προβάδισμα και να πετύχουμε να το διαχειριστούμε ώστε να φθάσουμε στη νίκη που τόσο πολύ την θέλουμε για να προκριθούμε στους 16».