Ο Γκάμπριελ Ντεκ αποχώρησε με πατερίτσες και η Ρεάλ «πονάει» μαζί του (vids)

Γκάμπριελ Ντεκ και Ουόλτερ Ταβάρες

i

© photo by Sonia Canada / Getty Images / Ideal Images

Ο Γκάμπριελ Ντεκ αποχώρησε με πατερίτσες και η Ρεάλ «πονάει» μαζί του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:44 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 05.05.2023

Η χαρά της νίκης στο Βελιγράδι επί της Παρτίζαν και η ισοφάριση της σειράς των play offs περιορίστηκε όταν ο Γκάμπριελ Ντεκ χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενους. Η Ρεάλ καταστρώνει τα πλάνα της για το οριακό Game 5 χωρίς τον 27χρονο Αργεντίνο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά. Μετά τα δύο χαμένα ματς της Μαδρίτης, πήγε στο Βελιγράδι, αγνόησε την «καυτή» ατμόσφαιρα της Stark Arena και με δύο νίκες επί της Παρτίζαν ισοφάρισε τη σειρά των play offs της Euroleague. Πλέον, επιστρέφει στην Ισπανία για ένα πέμπτο παιχνίδι που θα καθορίσει το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για το Final Four του Κάουνας (19-21/5). 

Η Βασίλισσα είχε αρκετούς λόγους να χαμογελάει και να αισθάνεται περήφανη για το κατόρθωμά της, αλλά και έναν σημαντικό λόγο για να είναι... προβληματισμένη. Ο σοβαρός τραυματισμός του Γκάμπριελ Ντεκ, τρία λεπτά πριν τελειώσει το δεύτερο ματς της σειράς, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα.

 Ο Ζακ ΛεΝτέι έπεσε πάνω του με φόρα, ο Αργεντίνος φόργουορντ «κατεδαφίστηκε» στο παρκέ και ακολούθως άρχισε να σφαδάζει. Για να φύγει από το γήπεδο χρειάστηκε βοήθεια και οι συμπαίκτες του τον έβλεπαν τρομαγμένοι να πονάει και να αποχωρεί. 

Ακόμα δεν έχουν υπάρξει νεότερα της κατάστασής του, αλλά ο πρώην παίκτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ φαίνεται πως έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς από το γήπεδο έφυγε με πατερίτσες. Θεωρείται απίθανο να βρεθεί άμεσα σε θέση να αγωνιστεί, αν και ο κόουτς Τσους Ματέο δήλωσε μετά το παιχνίδι πως «ήταν στενάχωρο που χτύπησε ο Γκάμπριελ, αλλά δεν φαίνεται πως είναι ένας τραυματισμός που θα τον κρατήσει πολύ καιρό εκτός». Αρκούν όμως, δύο εβδομάδες για να χάσει το Final Four, οπότε η σχετικότητα του χρόνου επηρεάζει το άμεσο μέλλον της ομάδας.  

Η εικόνα του αποκλείει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Game 5 (προφανώς) και τα πλάνα της Ρεάλ καταστρώνονται χωρίς να τον υπολογίζει. Ο 27χρονος φέτος έχει 12,3 πόντους και 5,4 ριμπάουντ. Το κενό που αφήσει πίσω του δεν μπορεί να καλυφθεί, ειδικά από τη στιγμή που ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε δεν είναι διαθέσιμος. 

Θυμίζουμε πως ο Γάλλος φόργουορντ της Ρεάλ, έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό για 5 αγώνες μετά την... άμυαλη κίνησή του να χτυπήσει τον Ντάντε Έξουμ -κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού δεύτερου ματς. Μία τιμωρία που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι αλλά και σε αυτά του Final Four.