Ρεπορτάζ – φωτιά από την Ισπανία: «Μπαίνει για Χουάντσο η Ρεάλ, αν ο Χεζόνια κλείσει τελικά στον Παναθηναϊκό»

Ρεπορτάζ – φωτιά από την Ισπανία: «Μπαίνει για Χουάντσο η Ρεάλ, αν ο Χεζόνια κλείσει τελικά στον Παναθηναϊκό»

Χρήστος Τσάλτας 09:44 - 29.02.2024

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ρεάλ Μαδρίτης, στο WiZink Center, είναι προ των πυλών, με την Marca να βάζει φωτιά, βάζοντας στην κουβέντα μια πιθανή... ανταλλαγή ανάμεσα σε Μάριο Χεζόνια και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στη Μαδρίτη. Η Ρεάλ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό AKTOR, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Την ίδια ώρα που γύρω από τα ρόστερ των δύο ομάδων η συζήτηση για το μεταγραφικό παζάρι του ερχόμενου καλοκαιριού όσο περνάει ο καιρός όλο και φουντώνει.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς θα είναι ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης φόργουορντ αγωνίζεται στους Μαδριλένους, όμως το συμβόλαιό του με την Ρεάλ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και θα είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Οι δεσμοί με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν κοπεί ούτε στιγμή, με τον ίδιο να τονίζει πολλάκις πως είναι φαν του «τριφυλλιού» και σε κάθε στιγμή να δείχνει την αγάπη του στην ομάδα.

Ο 28χρονος άσος, σύμφωνα με Μέσα από την Ισπανία αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους των «πράσινων», οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν στο τραπέζι συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών με απολαβές που φτάνουν τα 2 εκατ. το χρόνο. Ποσό που δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάπου εκεί στην κουβέντα πέφτει και το όνομα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ έχει μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα και πολύ μακριά από τα αγωνιστικά στάνταρ του. Η Marca σε κείμενό της μάλιστα αναφέρει πως το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα της εξόδου στον Ισπανό φόργουορντ, σε περίπτωση που υπέγραφε τον Χεζόνια. Με τον εκρηκτικό φόργουορντ να είναι μια επιλογή που θα μπορούσε να καλύψει το κενό της ενδεχόμενης φυγής του Super Mario.

Η ισπανική ιστοσελιδα αναφέρει πως ο ιδανικός αντικαταστάτης, σε περίπτωση αποχώρησης, του Χεζόνια θα ήταν ο Ουσμάν Γκαρούμπα, όμως ο Ίβηρας φόργουορντ, που αγωνίζεται στους Santa Cruz Warriors, έχει σαν στόχο την παραμονή του στο ΝΒΑ και γι αυτό θα παλέψει και το ερχόμενο καλοκαίρι, με σκοπό να πείσει τον Στιβ Κερ πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ των πολεμιστών.

Η περίπτωση Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είναι από αυτές που δεν περνούν απαρατήρητες στο WiZink Center, μιας και οι ιθύνοντες τους Μαδριλένους θέλουν να προσθέτουν στο ρόστερ τους καλύτερους Ισπανούς παίκτες, δημιουργώντας έναν ισχυρό κορμό γηγενών παικτών, που θα μπορούσε να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, ενώ θα βοηθάει και το κοινό να ταυτιστεί με την ομάδα ακόμα περισσότερο.

Για να μπορέσει να γίνει deal ανάμεσα σε Ερνανγκόμεθ και Ρεάλ Μαδρίτης, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός AKTOR αποφασίσει να λύσει το συμβόλαιό του, θα πρέπει να βρει φόρμουλα και στο οικονομικό κομμάτι, καθώς ο παίκτης θα λάβει 2,2 εκατ. τον ερχόμενο χρόνο, ποσό που δεν σκοπεύει η Ρεάλ να το δώσει, σε ένα καλοκαίρι που οι ανανεώσεις των Έντι Ταβάρες και Βενσάν Πουαριέ έχουν μπει σε κατάσταση προτεραιότητας.

Sportal Euroleague Show με Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης