Ανακοινώθηκε ο Ρούμπιο από την Μπαρτσελόνα

Ανακοινώθηκε ο Ρούμπιο από την Μπαρτσελόνα

Νίκος Καλαμπάκας 20:05 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:14 - 06.02.2024

Ήταν κοινό μυστικό, έγινε κι επίσημο: Ο Ρίκι Ρούμπιο ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Συμβόλαιο μέρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν υπέγραψε ο Ρίκι Ρούμπιο με την Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός γκαρντ θα μετέχει και στην Euroleague και στο πρωτάθλημα της Ισπανίας. 

Στην ανακοίνωσή τους οι Καταλανοί αναφέρουν ότι ο παίκτης έκανε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ότι θα μπει σε δράση όταν ο ίδιος κρίνει ότι είναι έτοιμος.

Ο Ρούμπιο είχε ενταχθεί στην ομάδα της Καταλονίας στις 30 Ιανουαρίου κι έκανε προπονήσεις μαζί με τους παίκτες του Γκριμάου.

Μάλιστα, πρόσφατα είχε κάνει δηλώσεις ο Ρότζερ Γκριμάου αναφορικά με το μέλλον του Ισπανού γκαρντ, επισημαίνοντας ότι ο παίκτης κάνει απλά προπονήσεις με την ομάδα, χωρίς να επιβεβαιώσει ενδεχόμενη μεταγραφή.

«Χαίρομαι που βλέπω τον Ρίκι στο παρκέ. Είναι μια ξεχωριστή είδηση και για τον ίδιο και για τη διαδικασία αποθεραπείας του. Ίσως πιο σημαντική για την αποθεραπεία του. Είμαι χαρούμενος για το Ρίκι, για το γκρουπ και για το σύλλογο γενικότερα. Χαιρόμαστε που μας επέλεξε. Όλοι θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Εμείς εκείνον και εκείνος εμάς».

«Οι καλοί παίκτες πάντα προσφέρουν περισσότερα. Σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαστε ήδη σε μια κανονικότητα. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα μαζί μας και ήταν σαν να ήμασταν μαζί για πολύ καιρό. Ο Ρίκι απλώς προπονείται, τίποτα πέρα από αυτό. Δεν έχουμε μιλήσει για την πιθανότητα μιας μεταγραφής στην ομάδα. Σωματικά είναι καλά και σε φόρμα», ήταν τα λόγια του κόουτς της Μπάρτσα.

Τελικά οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και ο παίκτης θα φορέσει ξανά τη φανέλα των μπλαουγκράνα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούμπιο αποφάσισε να αφήσει το NBA για ψυχολογικούς λόγους και πλέον κάνει αποθεραπεία στην Καταλονία.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }