Ο Ρούντι Γκομπέρ αισθάνεται σαν να έχασε την παρθενιά του (vid)

Ρούντι Γκομπέρ

i

Twitter / Rudy Gobert

Ο Ρούντι Γκομπέρ αισθάνεται σαν να έχασε την παρθενιά του (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 10:06 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 03.08.2023

Ο Γάλλος σέντερ πέτυχε το πρώτο τρίποντο της καριέρας του και προχώρησε σε επική δήλωση!

Επική δήλωση από τον Γάλλο σέντερ μετά το πρώτο τρίποντο της καριέρας του.

Είναι ψηλός, δυνατός, μαχητικός και αλτικός. Όμως δεν είναι σουτέρ...

Ο σέντερ της εθνικής ομάδας της Γαλλίας σημείωσε το πρώτο του τρίποντο σε φιλικό των «τρικολόρ» απέναντι στο Μαυροβούνιο, αφού οι ομάδες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA και μετά το τέλος του αγώνα προχώρησε σε μια απίστευτη δήλωση.

Ο Γκομπέρ που αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς δεν πίστευε ότι ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο της καριέρας του, κάτι που έγινε κατανοητό σε όλους από τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα:

«Σήμερα νιώθω όπως ένιωθα όταν έχασα την παρθενιά μου», είπε ο Γάλλος NBAer σκορπώντας γέλια σε όσους βρίσκονταν δίπλα του.

Ο χρόνος στο Μονπελιέ σταμάτησε για τον Γάλλο αθλητή το απόγευμα της Τετάρτης, στο δεύτερο δεκάλεπτο του φιλικού αγώνα. Σε μια επαναφορά, ο Έλι Οκόμπο βρήκε τον Ρούντι μόνο του στην κορυφή της ρακέτας. Η αντίπαλη άμυνα δεν έπεσε πάνω του και ο σέντερ βρήκε την ψυχραιμία και σημείωσε το πρώτο καλάθι 3 πόντων στην καριέρα του δεχόμενος την αποθέωση του κοινού της Hérault, ενώ ακολούθησαν τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του.

Από την αρχή της καριέρας του το 2009-2010 με τη Σολέ, ο Γκομπέρ είχε επιχειρήσει συνολικά 28 σουτ από το τρίποντο, το 90% των οποίων ήταν σουτ στο τέλος της κατοχής. Όλα ήταν άστοχα! Είχε αρχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό τις τελευταίες σεζόν, με τρεις προσπάθειες στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ, τρεις την τελευταία σεζόν με τη Μινεσότα και τέσσερις το 2020-2021 και το 2021-2022 με τους Τζαζ. 

Ο Ντόντσιτς τη μαγεία, ο Ουόκαπ την ουσία (vids)
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

08:38 - 03.08.2023

Ο Ντόντσιτς τη μαγεία, ο Ουόκαπ την ουσία (vids)

Δείτε μερικές από τις καλύτερες φάσεις της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στη Σλοβενία και την Ελλάδα, η οποία ολοκληρώθηκε με το επιθετικό κρεσέντο του Τόμας Ουόκαπ. Ο Ντόντσιτς νωρίτερα, είχε φροντίσει να αποδείξει γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Είναι ακόμα πολύ μικρό επίτευγμα, αλλά για έναν παίκτη που δεν είχε ευστοχήσει καθόλου τα προηγούμενα τρία χρόνια, είναι τεράστιο!