Σακίλ ΜακΚίσικ: «Ο Βεζένκοφ θύμισε... Ντιρκ Νοβίτζκι»

Σακίλ ΜακΚίσικ, Σάσα Βεζένκοφ

Σακίλ ΜακΚίσικ: «Ο Βεζένκοφ θύμισε... Ντιρκ Νοβίτζκι»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:52 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 17.03.2023

Το εντυπωσιακό step back σουτ του Σάσα Βεζένκοφ που έδωσε τη νίκη στο Κάουνας για τον Ολυμπιακό ξετρέλανε τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος με τεράστιο χαμόγελο δήλωσε «δεν κατάλαβα πως το έβαλε. Ήταν απίστευτο!».

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσε τη μπάλα στον Τόμας Ουόκαπ και έμεινε πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, δείχνοντας με τη στάση του σώματός του ότι ήταν έτοιμος για δράση σε περίπτωση που δεχόταν ξανά μία πάσα. Ο Ουόκαπ επέλεξε να την δώσει στον Σάσα Βεζένκοφ όμως, ο οποίος εκτέλεσε αμέσως και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Στον χρόνο που επέμενε (6'') οι Λιθουανοί δεν απάντησαν και οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν σε μία ακόμα σπουδαία επιτυχία στην Euroleague. 

Η σουτάρα του Βεζένκοφ που χάρισε το διπλό στον Ολυμπιακό στο Κάουνας (vid)
EUROLEAGUE

22:00 - 16.03.2023

Η σουτάρα του Βεζένκοφ που χάρισε το διπλό στον Ολυμπιακό στο Κάουνας (vid)

Για μια ακόμα φορά ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο παίκτης που έδωσε στον Ολυμπιακό πολύτιμη νίκη, αφού με δικό του σουτ 6'' πριν το τέλος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα και από το Κάουνας (72-72).

O ΜακΚίσικ παρατηρώντας τον τρόπο που ο Βεζένκοφ πήρε το σουτ και την κατάληξη του το μόνο που είχε να πει ήταν ότι «θύμισε εκείνα του φοβερά σουτ του Ντιρκ Νοβίτζκι». Ο «Σακ» μίλησε στην ιστοσελίδα Basketnews και δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τον Βούλγαρο φόργουορντ. «Δεν το πιστεύω ότι το έβαλε», δήλωσε πριν καταλήξει πως «όταν έφυγε η μπάλα από τα χέρια του, δεν ήμουν αισιόδοξος. Μου φάνηκε ότι το σουτ δεν ήταν και τόσο καλό και όταν είδα τη μπάλα να καταλήγει στο καλάθι έμεινα αποσβολωμένος. Τον κοίταξα και έχασα τα λόγια μου». 

Αναλύοντας τη φάση πριν την εκτέλεση «τον είδα πως ήταν μαρκαρισμένος καλά, όταν σηκώθηκε για να σουτάρει νομίζω δεν έβλεπε καν τη μπασκέτα. Ήταν μία απίστευτη ενέργεια, ένα καταπληκτικό σουτ». Και η αλήθεια είναι ότι η σύγκριση με τον Ντιρκ Νοβίτζκι μπορεί να ακούγεται υπερβολική, αλλά ο τρόπος που χειρίστηκε την κατάσταση ο Βεζένκοφ, αλλά και ο τρόπος που εκτέλεσε την προσπάθειά του έμοιαζαν με εκείνα τα κλασσικά σουτ του μεγάλου Γερμανού με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς. Εκείνα που οδήγησαν τους Καουμπόηδες στην πρώτη και μοναδική κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ το 2011.