Νέα ήττα για τους Κινγκς, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Βεζένκοφ

Ντε'Άαρον Φοξ

i

@Photo by Chris Coduto/Getty Images

Νέα ήττα για τους Κινγκς, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Βεζένκοφ

Χρήστος Τσάλτας 08:42 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 13.04.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς γνώρισαν ακόμα μια ήττα στο Golden 1 Center, αυτή τη φορά από τους Φοίνιξ Σανς, με 107-108, με τον Σάσα Βεζένκοφ να παρακολουθεί όλο το παιχνίδι από την άκρη του πάγκου.

Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν έχουν ελπίδες για μια θέση στην εξάδα και πλέον ετοιμάζονται για το Play-In της Δύσης. Έτσι τα τελευταία παιχνίδια της regular season, για την ομάδα του Μάικ Μπράουν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά τη θέση στην τελική κατάταξη.

Το παιχνίδι απέναντι στους Φοίνιξ Σανς ήταν οριακό για τους «βασιλιάδες», με το 48λεπτο στο Golden 1 Center να είναι ντέρμπι ως το τέλος. Η ομάδα που χαμογέλασε ήταν εκείνη του Φρανκ Βόγκελ, που κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη, χάρη σε 1 εύστοχη βολή του Γιουσούφ Νούρκιτς, 8,7'' για το τέλος.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ντε'Ααρον Φοξ ήταν ο παίκτης που ανέλαβε την ευθύνη, όμως Μπράντλεϊ Μπιλ και Ντέβιν Μπούκερ έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και δεν του επέτρεψαν να κάνει σουτ, «σφραγίζοντας» τη νίκη της ομάδας τους.

Ο Κέβιν Ντουράντ με 28 πόντους και 11/20 σουτ ήταν το σημείο αναφοράς των νικητών, με τον Ντέβιν Μπούκερ να προσθέτει 21 πόντους, 7/12 σουτ και 6 ασίστ, ενώ 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ μέτρησε ο Μπράντλεϊ Μπιλ.

Από πλευράς Κινγκς, ο Ντομάντας Σαμπόνις «άγγιξε» ακόμα ένα triple double με 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ, με τον ΝτεΆαρον Φοξ να μετράει 23 πόντους και 9/23 σουτ, ενώ ο Κίγκαν Μάρεϊ μέτρησε 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9/19 σουτ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έμεινε στον πάγκο για όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Μάικ Μπράουν να τον αφήνει εκτός ροτέισιον, χρησιμοποιώντας μάλιστα μόλις 3 αναπληρωματικούς, τους Ντάβιον Μίτσελ, Τρέιλ Λάιλς και Άλεξ Λεν, σε μια... πρόβα για το play-in.

Οι Κινγκς μετά την ήττα αυτή μετρούν 45-35 ρεκόρ και έχουν 2 ακόμα παιχνίδια στην regular season. Βρίσκονται στην ένατη θέση και αν η κανονική περίοδος ολοκληρωνόταν τώρα, θα αντιμετώπιζαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε «τελικό», με πλεονέκτημα έδρας.