Ήττα στην Οκλαχόμα για τους Κινγκς, εκτός rotation ο Βεζένκοφ - Σπουδαίες νίκες για Ουόριορς και Κλίπερς, ρεκόρ για τον Άντονι Έντουαρντς (vids)
i

© photo by Joshua Gateley / Getty Images / Ideal Images

Ήττα στην Οκλαχόμα για τους Κινγκς, εκτός rotation ο Βεζένκοφ - Σπουδαίες νίκες για Ουόριορς και Κλίπερς, ρεκόρ για τον Άντονι Έντουαρντς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:27 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 10.04.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς με τον Σάσα Βεζένκοφ καθηλωμένο στον πάγκο έχασαν από τους Θάντερ στην Οκλαχόμα και ο Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ έβαλε 40 πόντους. Στη Μινεσότα ο Άντονι Έντουαρντς έκανε ρεκόρ καριέρας με 51 πόντους και οι Τίμπεργουλβς νίκησαν τους Ουίζαρντς, ενώ οι Ουόριορς πήγαν στο Λ.Α. συνάντησαν τους Λείκερς και έφυγαν από εκεί νικητές! Σπουδαία επιτυχία και για τους Κλίπερς που επικράτησαν στο Φοίνιξ των Σανς.

H κανονική διάρκεια της σεζόν σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν στο πρόγραμμά τους 3 ή 4 αγώνες και υπάρχουν ανάμεσά τους διεκδικητές προνομιούχων θέσεων, αλλά και αδιάφοροι. Κάποιοι στοχεύουν ψηλά και κάποιοι άλλοι περιμένουν απλώς να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις και να πάνε... διακοπές.

Στην Οκλαχόμα πάντως, υπήρχε πάθος. Οι Θάντερ που έχουν ακόμα τύχη για το Νο 1 της Δύσης νίκησαν τους Σακραμέντο Κινγκς με 112-105 και με τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ να σταματάει στους 40 πόντους και πλέον ως ομάδα έχουν ρεκόρ 54-25. Δηλαδή μία ήττα παραπάνω από τους Μινεσότα Τιμπεργουλβς (55-24) και τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς (55-24).

Για τους Κινγκς, ο κόουτς Μάικ Μπράουν είδε τον Ντομάντας Σαμπόνις μετά από μήνες να μην κάνει double double καθώς ναι μεν είχε 13 ριμπάουντ, αλλά περιορίστηκε στους 8 πόντους. Πρώτος σκόρερ των Καλιφορνέζων ήταν ο ΝτιΆρον Φοξ με 33 πόντους, ενώ ο νεαρός Κίον Έλις που έχει εκμευταλλευτεί (σε προσωπικό επίπεδο τους τραυματισμούς των Μαλίκ Μονκ και Κέβιν Χέρτερ) είχε 26 πόντους.

Ο Σάσα Βεζένκοφ αν και ήταν διαθέσιμος για τον προπονητή του, δεν του δόθηκε η ευκαιρία αυτή τη φορά να αγωνιστεί, έστω στο δεκάλεπτο που τελευταία είχε «κερδίσει». Έμεινε μόνιμα στον πάγκο και παρακολούθησε από εκεί όλες τις εξελίξεις.

Οι Μπακς νίκησαν τους Σέλτικς με κορυφαίο τον Μπέβερλι - Αποχώρησε τραυματίας ο Αντετοκούνμπο (vids)
NBA

07:54 - 10.04.2024

Οι Μπακς νίκησαν τους Σέλτικς με κορυφαίο τον Μπέβερλι - Αποχώρησε τραυματίας ο Αντετοκούνμπο (vids)

Η χαρά επιστροφή στις νίκες μετριάστηκε για τους Μιλγουόκι Μπακς, που ναι μεν επικράτησε με... στυλ και με πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Μπέβερλι επί των πρωτοπόρων Μπόστον Σέλτικς με 104-91, αλλά είδαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αποχωρεί τραυματίας και κουτσαίνοντας!

Στο μεταξύ, στη Μινεσότα, ο Άντονι Έντουαρντς έκανε το πιο παραγωγικό παιχνίδι της καριέρας του. Σταμάτησε στους 51 πόντους και αυτό το νούμερο αποτελεί το νέο του προσωπικό ρεκόρ. Οι Τίμπεργουλβς βασισμένοι πάνω του κατάφεραν να νικήσουν 130-121 (όχι και πολύ εύκολα) τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, που αποτελούν ένα από τα λιγότερο αποτελεσματικά σύνολα στη λίγκα.

Συνεχίζουν όμως, να παλεύουν για το Νο 1 της περιφέρειάς του και δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να απομακρυνθούν από τους Νάγκετς, αφού κι εκείνη νίκησαν στην Γιούτα τους Τζαζ (111-95).

Από εκεί και πέρα, σε δύο από τις πιο σπουδαίες νίκες της βραδιάς ενεπλάκησαν οι ομάδες του Λος Άντζελες. Οι Κλίπερς με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να κάνει μετά από... αιώνες ένα triple double (είναι ρέκορντμαν του είδους στην ιστορία του ΝΒΑ) νίκησαν στο Φοίνιξ τους Σανς του πρώην συμπαίκτη του στην Οκλαχόμα, Κέβιν Ντουράντ.

Ο Ουέστμπρουκ είχε 16 πόντους, 15 ριμπάουντ και 15 ασίστ και αντικατέστησε εντυπωσιακά τον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος πήρε... ρεπό για να ξεκουραστεί.

Οι Λέικερς πάντως, δεν τα κατάφεραν. Φιλοξένησαν στην Crypto Arena (την κοινή τους έδρα με τους Κλίπερς) τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι φιλοξενούμενοι με τους Κλέι Τόμπσον (27) και Στέφεν Κάρι (23) να βάζουν μαζί 50 πόντους νίκησαν τους Λιμνανθρώπους που αγωνίστηκαν χωρίς τον Άντονι Ντέιβις. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 33 πόντους, 7 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Στη Σάρλοτ, ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε επίσης ένα εντυπωσιακό triple double με 39 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 τελικές πάσες, οι Μάβερικς νίκησαν τους Χόρνετς με 130-104 και ταυτόχρονα εξασφάλισαν και μαθηματικά την απευθείας πρόκρισή τους στα Playoffs.

Τέλος, σπουδαία νίκη πήραν οι Νικς στο Σικάγο απέναντι στους Μπουλς (128-117) με τον Τζέιλεν Μπράουν να βάζει 45 πόντους και τον Ότζι Ανουνόμπι, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του να προσθέτει άλλους 24 πόντους, ενώ στη Φιλαδέλφεια τα χαμόγελα συνεχίζονται.

Η επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ έχει μετατρέψει και πάλι τους Σίξερς σε μεγάλη απειλή και ο Καμερουνέζος σέντερ έκανε πάρτι απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Είχε 37 πόντους, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 μπλοκ σε λιγότερα από 36 λεπτά συμμετοχής (35'49'') και παρά το γεγονός ότι δεν είχε στο πλευρό του τον All-Star γκαρντ Ταϊρίς Μάξεϊ οδήγησε την ομάδα στη νίκη με 120-102.

Τα συνολικά αποτελέσματα και τα highlights