Αποστόλης Ρούμογλου: Από την Ξάνθη στο Κονέκτικατ και από εκεί στην κορυφή του NCAA για μία ακόμα φορά (vids)

Αποστόλης Ρούμογλου: Από την Ξάνθη στο Κονέκτικατ και από εκεί στην κορυφή του NCAA για μία ακόμα φορά (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:50 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 09.04.2024

Ο Αποστόλης Ρούμογλου πέρσι έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής. Φέτος, το Κονέκτικατ επανέλαβε την τεράστια επιτυχία και ο 20χρονος Ξανθιώτης βρέθηκε ξανά στην κορυφή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, ο Γιώργος Καρλαύτης έχει δύο στο NFL, όσα και ο Ρούμογλου στο NCAA.

Συνήθως όταν μία αθλητική επιτυχία στην Αμερική έχει ελληνικό πρόσημο, τότε αυτή έρχεται από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κατ' αρχάς, αλλά και από τον Γιώργο Καρλαύτη. Ο πρώτος κάνει... πάταγο εδώ και πάνω από μία δεκαετία στο ΝΒΑ και ο δεύτερος στις δύο πρώτες του σεζόν στο NFL έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς.

Κάτι αντίστοιχο με τον Έλληνα αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, έχει κάνει και ο Αποστόλης Ρούμογλου.

Γεννημένος τον Μάιο του 2003 στην Ξάνθη, ξεκίνησε να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι στις ακαδημίες της Ασπίδας, το 2016 έπαιξε με τον Λεύκιππο και το 2019 στον Αρίωνα. Όλες τους, ομάδες της πόλης του. Πριν πάει στις ΗΠΑ όμως, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος του έδωσε και το «πύρινο βάπτισμα» στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-2021.

Ακολούθησε το υπερατλαντικό ταξίδι και μέσα σε δύο χρόνια στο Κονέκτικατ, παρέα με τους Χάσκις, ο Αποστόλης Ρούμογλου έχει ζήσει μεγάλες στιγμές και ισάριθμα πρωταθλήματα.

Σε προσωπικό επίπεδο, η αγωνιστική του παρουσία στη σεζόν 2023-24, έμοιαζε με την πρώτη του χρονιά στο Κολέγιο. Περιλάμβανε ολιγόλεπτες συμμετοχές και όχι... πάντα.

Το success story του Γιώργου Καρλαύτη στο αμερικανικό ποδόσφαιρο - Δύο πρωταθλήματα μέσα σε δύο χρόνια
ΣΠΟΡ

09:56 - 12.02.2024

Το success story του Γιώργου Καρλαύτη στο αμερικανικό ποδόσφαιρο - Δύο πρωταθλήματα μέσα σε δύο χρόνια

Λίγο πριν κλείσει τα 23 του ο Γιώργος Καρλαύτης κατέκτησε ξανά, μαζί με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς, την υπέρτατη κορυφή στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ο Έλληνας αμυντικός στα δύο του χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας έχει βάλει στη συλλογή του ισάριθμα πρωταθλήματα και το όνομά του ανάμεσα στις ιστορικές φυσιογνωμίες του πιο δημοφιλούς σπορ των ΗΠΑ.

Έπαιξε σε 17 ματς για 2 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα και σημείωσε στο σύνολο 11 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ. Βέβαια, η παρουσία και μόνο σε ένα από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά προγράμματα στον τομέα των σπορ και ειδικά του μπάσκετμπολ του προσφέρει τρομερά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να του ανοίξουν τον δρόμο για την επαγγελματική του πορεία μετά το τέλος των σπουδών του. Άλλωστε μιλάμε για το Πανεπιστήμιο που έχει κατακτήσει έξι φορές πλέον, το εθνικό πρωτάθλημα μπάσκετ στα αγόρια και μόνο το Κεντάκι (8) και το UCLA (11) τα έχει καταφέρει περισσότερες φορές.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο Ρούμογλου είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στο NCAA στο μπάσκετ, αλλά έχουν προηγηθεί άλλοι συμπατριώτες του σε άλλα αθλήματα.

Στο NCAA του βόλεϊ, με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης έχουν (επίσης) δύο εθνικά πρωταθλήματα ο Σπύρος Χάκας και ο Δημήτριος Μούχλιας από το 2021 και το 2022. Ο πρωτοπόρος πάντως, είναι ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, ο οποίος με το Σάουθερν Καλιφόρνια είχε κάνει το three-peat στο NCAA του πόλο, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις κατακτήσεις του 2012, 2013 και του 2014. 

Tags: