Ξανά πρωταθλητές του NFL οι Κάνσας Τσιφς και ο Γιώργος Καρλαύτης - Νίκησαν στην εκπνοή το Σαν Φρανσίσκο (vids)
i

@ photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Ξανά πρωταθλητές του NFL οι Κάνσας Τσιφς και ο Γιώργος Καρλαύτης - Νίκησαν στην εκπνοή το Σαν Φρανσίσκο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:45 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 07:27 - 12.02.2024

Με touchdown στην εκπνοή και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Μαχόουμς, οι Κάνσας Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη νίκησαν στον τελικό του Super Bowl τους Σαν Φρανσίσκο 49ers (25-22) και κατέκτησαν για δεύτερη σερί χρονιά την κορυφή του NFL.

Τα βλέμματα των αμερικανών φιλάθλων εστίασαν στον μεγάλο τελικό. Κι όταν στις ΗΠΑ αναφέρουν τον όρο «μεγάλο τελικό», στην πραγματικότητα αναφέρονται στο Super Bowl: Στην... τελετή από την οποία προκύπτει ο πρωταθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η κορυφή κατακτήθηκε από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη

Ο Έλληνας αμυντικός πέρσι πανηγύρισε ως rookie στην κορυφαία και απαιτητική λίγκα και τώρα πήρε τον δεύτερο τίτλο του σε ισάριθμα χρόνια στο NFL

H συνάντηση έγινε στη Νεβάδα και στο φαντασμαγορικό και κατάμεστο (φυσικά) Allegiant Stadium. Εκεί οι Τσιφς αντιμετώπισαν τους Σαν Φρανσίσκο 49ers και τους νίκησαν στην παράταση με 25-22 και έπειτα από τρομερή «μονομαχία». Η νίκη κρίθηκε στο όριο και στην τελευταία φάση του αγώνα!

Οι Τσιφς πίεζαν ασφυκτικά στο τέλος, καθώς ήταν πίσω στο σκορ με 22-19 και τρία δεύτερα πριν το φιναλε, σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα δηλαδή, καθώς στο συγκεκριμένο σπορ δεν υπάρχει η επιλογή και η πιθανότητα της άμεσης αντίδραση, έπειτα από πανέξυπνη πάσα του τρομερου Πάτρικ Μαχόουμς στον Μικόουλ Χαρντμαν σκόραραν με touchdown (6 πόντοι). Και έκαναν την ανατροπή ολοκληρώνοντας το έργο με το υπέρ τους 25-22. 

Μετά άρχισαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες για τους υποστηρικτές των Τσιφς και σε όλους τους κατοίκους του Κάνσας που ήταν... καρφωμένοι στις τηλεοράσεις τους. 

Έπειτα, ακολούθησαν οι βραβεύσεις της ομάδας του 22χρονου, Γιώργου Καρλαύτη, με τον Μαχόουμς να κατακτά και τον τίτλο του MVP, κάτι που έχει ζήσει άλλες δύο φορές στην καριέρα του και συνολικά πλέον έχει τρία πρωταθλήματα στη συλλογή του.