Ξανά στην κορυφή του NCAA το Κονέκτικατ του Αποστόλη Ρούμογλου! (vids)

Ξανά στην κορυφή του NCAA το Κονέκτικατ του Αποστόλη Ρούμογλου! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:20 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 09.04.2024

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ κατέκτησε τον εθνικό τίτλο στο NCAA. Νίκησαν 75-60 στον τελικό το Περντίου και ο Αποστόλης Ρούμογλου, αφού πέρσι έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής, τώρα... ζευγάρωσε τις κατακτήσεις του.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Αποστόλης Ρούμογλου στην πρώτη του χρονιά στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, ακολούθησε την πορεία των Χάσκις μέχρι την κορυφή του NCAA. Τότε έγινε και ο πρώτος Έλληνας που κατακτά κολεγιακό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ. Τώρα, ήταν η στιγμή που ο Ξανθιώτης γκαρντ έζησε και πάλι τη μεγάλη στιγμή. Που τελικά δεν ήταν... ανεπανάληπτη, διότι επαναλήφθηκε.

Το Κονέκτικτατ νίκησε στον μεγάλο τελικό, που έγινε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το Περντιού με 75-60 και με χαρακτηριστική άνεση. Παρά τους 37 πόντους του θεόρατου Καναδού σέντερ των 224 εκατοστών, Ζακ Εντέι, η... παρέα του Ρούμογλου βρήκε τον τρόπο να κυριαρχήσει στο δεύτερο ημίχρονο κι όταν αυτό ολοκληρώθηκε άρχισαν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί!

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές και πρωταθλητές ήταν ο Τρίστεν Νιούτον με 20 πόντους, ενώ κατέγραψε στη στατιστική του και 7 ασίστ, ενώ ο Στέφον Κάστλ τον ακολούθησε με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ. Ο 20χρονος Ρούμογλου, που ολοκλήρωσε την δεύτερη πανεπιστημιακή του χρονιά, αγωνίστηκε για ένα λεπτό στο τέλος και δεν πρόλαβε να σκοράρει.

Συνολικά στη σεζόν 2023-24, ο νεαρός δίμετρος γκαρντ έπαιξε σε 17 παιχνίδια για 2 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα και σημείωσε στο σύνολο 11 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Η παρουσία πάντως του νεαρού Βορειοελλαδίτη (πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ), σε ένα από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά προγράμματα στον τομέα των σπορ και ειδικά του μπάσκετμπολ είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και έχει τρομερά ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να του ανοίξουν τον δρόμο για την επαγγελματική του πορεία μετά το τέλος των σπουδών του.

Ο Τζον Πουλακίδας, το «φαινόμενο» του Γέιλ, παίρνει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται να παίξει σε «Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό» (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

08:51 - 31.03.2024

Ο Τζον Πουλακίδας, το «φαινόμενο» του Γέιλ, παίρνει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται να παίξει σε «Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό» (vids)

Ο 20χρονος Ελληνοαμερικανός Τζον Πουλακίδας, ο οποίος έκανε... αίσθηση με το Γέιλ στο Κολεγιακό πρωτάθλημα, μίλησε στην εκπομπή «The Game» και ενημέρωσε πως βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου και πως όνειρό του είναι «να παίξω στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό».

Το Κονέκτικατ, αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε το έκτο πρωτάθλημα την ιστορία του και έφθασε σε κατακτήσεις το Νορθ Καρολάινα. Μόνο το Κεντάκι (8) και το UCLA (11) έχει περισσότερα στην ιστορία της κολεγιακής λίγκας που ξεκινάει από το 1939.

Πέρντιου - Κονέκτικατ: 60-75