ΛεΜπρόν και Μπρόνι μαζί στους Λέικερς: Υπάρχει πλάνο για την ιστορική στιγμή πατέρα και γιου!
i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

ΛεΜπρόν και Μπρόνι μαζί στους Λέικερς: Υπάρχει πλάνο για την ιστορική στιγμή πατέρα και γιου!

Γιώργος Γαβριλάκης 14:26 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 09.04.2024

Οι Λέικερς έχουν διαθέσιμα δύο Draft Picks δεύτερου γύρου για το 2024 και η ανακοίνωση του Μπρόνι Τζέιμς περί της συμμετοχής του στη διαδικασία το καλοκαίρι που μας έρχεται, δημιουργεί την μεγάλη πιθανότητα ο πρωτότοκος γιος του ΛεΜπρόν να γίνει και συμπαίκτη του. Μία συνθήκη που φάνταζε αδύνατη, πλέον... δρομολογείται.

Όταν ο Μπρόνι Τζέιμς, στις 6 Οκτωβρίου του 2004, βγήκε από την κοιλιά της μάνας του και είδε για πρώτη φορά το φως του κόσμου, ο πατέρας του ΛεΜπρόν αγωνιζόταν ήδη στο ΝΒΑ.

Δεν έχει ανάμνηση από τις πρώτες παραστάσεις που έδωσε ο άνθρωπος που βοήθησε στην γέννησή του, αλλά τον θυμάται αρκετά καθαρά να κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Όταν συνέβη αυτό, το 2012, ο πρωτότοκος γιος του Βασιλιά ήταν 8 χρονών και εκείνη τη στιγμή αποφάσισε πως ήθελε να ακολουθήσει τα βήματά του. Όσο δύσκολο κι αν ακουγόταν αυτό, καθώς δεν είναι δα και απλή υπόθεση να βρεθεί κανείς στο επίπεδο του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Μιας μοναδικής περίπτωσης αθλητή, που είναι ήδη τέσσερις φορές πρωταθλητής, κατακτητής του πρώτου Κυπέλλου στην ιστορία, εδώ και ένα χρόνο είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν αποφασίσει πως... αυτός (και όχι ο Μάικλ Τζόρνταν) είναι ο καλύτερος όλων στα χρονικά του μπάσκεμπολ.

Αν ο Μπρόνι Τζέιμς λοιπόν, επιμείνει στην απόφασή του να λάβει μέρος στο NBA draft του 2024, όπως προσφάτως ανακοίνωσε, και τελικά το καλοκαίρι που μας έρχεται γίνει διαθέσιμος προς επιλογή από τις ομάδες του «μαγικού πλανήτη», θα βρεθούμε μπρος την ισχυρή πιθανότητα γιος και πατέρας να εμφανιστούν ταυτόχρονα στην κορυφαία λίγκα και οι δύο ως αθλητές!

Υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις «αστεριών» του ΝΒΑ, που όπως ο πατέρας τους έτσι κι εκείνοι έφθασαν, στο κορυφαίο πρωτάθλημα και διακρίθηκαν το ίδιο ή και περισσότερο. Ο πατέρας του Στέφεν Κάρι, Ντελ, σταμάτησε την αξιοσημείωτη καριέρα του επτά χρόνια πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο ο νυν σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο άνθρωπος που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στα τρίποντα. O θρυλικός Ρικ Μπάρι είδε τρία από τα τέκνα του (τον Τζον, τον Μπρεντ και τον Ντριού) να εντάσσονται στη λίγκα, ενώ ο πατέρας του ηγέτη των Νιου Γιορκ Νικς, Τζέιλεν Μπράνσον, έπαιζε στα νιάτα του στην ομάδα του Μεγάλου Μήλου. Και πλέον, συνεργάζονται οι δυο τους. Ο δυναμικός γκαρντ βρίσκεται στο παρκέ και ο Ρικ Μπράνσον είναι βοηθός του κόουτς Τομ Τιμποντό.

Για να προλάβουν όμως, όλοι αυτοί στην ενεργή καριέρας τους ως αθλητές να βρεθούν αντίπαλοι ή συμπαίκτες με τα τέκνα τους ήταν ανθρωπίνως αδύνατο. Έπρεπε να τους γεννήσουν όταν ήταν σχεδόν ανήλικοι και να παίξουν (τουλάχιστον) μέχρι τα 40 τους. Κάτι σας θυμίζει αυτό; Μόνο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τα κατάφερε τόσο γρήγορα, τόσο αποτελεσματικά και μάλιστα, δείχνει ικανός να συνεχίσει για αρκετό καιρό ακόμα. Σίγουρα την επόμενη σεζόν και γιατί όχι μία ή δύο ακόμα. Άλλωστε στα 39 του (πατημένα από τις 30 Δεκεμβρίου του 2023) παραμένει ασταμάτητος πρωταγωνιστής: Έχει 25,4 πόντους, 8,2 ασίστ και 7,2 ριμπάουντ.

Οι στόχοι του King έχουν επιτευχθεί όλοι και σίγουρα θα ήθελε δύο πρωταθλήματα ακόμα για να φθάσει τα έξι του Μάικλ Τζόρνταν και να τον... αμφισβητήσει με περισσότερα επιχειρήματα, αλλά αυτή τη στιγμή πέραν από την τρέχουσα σεζόν σκέφτεται το μέλλον του παιδιού του. Στην πραγματικότητα περιμένει την ώρα και τη στιγμή που οι Λέικερς θα του δώσουν την ευκαιρία να τον συναντήσει στο παρκέ του ΝΒΑ ως συμπαίκτη του.

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο ιδρυτής του Club 40.000 - Η στιγμή του μεγάλου επιτεύγματος (vid)
NBA

09:18 - 03.03.2024

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο ιδρυτής του Club 40.000 - Η στιγμή του μεγάλου επιτεύγματος (vid)

Στο παιχνίδι Νο 1.474 της καριέρας του στο ΝΒΑ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λος Άντζελες Λέικερς κι ενώ από πέρσι είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, πλέον είναι ο άνθρωπος που έσπασε και το φράγμα των 40.000 πόντων. Μία επίδοση που θεωρείται απίθανο να ξεπεραστεί στον αιώνα μας. Ίσως και στον αιώνα τον άπαντα...

Ο Μπρόνι λοιπόν, αν δεν το μετανιώσει και δεν επιστρέψει στο Κολέγιο για άλλη μία σεζόν (κάτι που έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά όχι στο Σάουθερν Καλιφόρνια) τότε η ιστορική ομάδα του Λος Άντζελες δύσκολα θα αντισταθεί.

Ο 19χρονος ταλαντούχος γκαρντ, που βέβαια αγωνιστικά έμεινε... πίσω λόγω του προβλήματος που προέκυψε στην καρδιά του πριν το ξεκίνημα της πρώτης του σεζόν στο USC, προβλέπεται πως έχει κάποιες ελπίδες να είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα επιλεγούν στις τελευταίες θέσεις του δεύτερου γύρου του Draft. Και οι Λιμάνθρωποι για το 2024 έχουν διαθέσιμα δύο picks από το Νο 40 έως το Νο 60. Θα μπορούσαν κάλλιστα δηλαδή, ακόμα και να θυσιάσουν μία από αυτές τις δύο θέσεις για να δημιουργήσουν μία συνθήκη που δεν έχει υπάρξει ποτέ. Ο πατέρας να γίνει συνάδελφος, συμπαίκτης, σύντροφος και συναθλητής με τον γιό του.