Bronny is back: Ο γιος του Λεμπρόν έκανε το ντεμπούτο του 139 μέρες μετά την καρδιακή προσβολή (vids)

Bronny is back: Ο γιος του Λεμπρόν έκανε το ντεμπούτο του 139 μέρες μετά την καρδιακή προσβολή (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 11.12.2023

O ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν παρόντας, στο γήπεδο που ο 19χρονος πρωτότοκος γιος του, Μπρόνι, έκανε ντεμπούτο στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, τεσσερισήμισι μήνες μετά το ξαφνικό και σοβαρό πρόβλημα υγείας με την καρδιά του.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, όλη του η οικογένεια και κυρίως ο μεγάλος του γιος, Μπρόνι Τζέιμς, ένοιωσαν -ίσως για πρώτη φορά- τι σημαίνει να είσαι θνητός. Στις 24 Ιουλίου του 2023, ο 19χρονος απόγονος του «Βασιλιά» και πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, κατά τη διάρκεια προπόνησης, υπέστη καρδιακή προσβολή

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/12) κι αφού πρώτα οι γιατροί είχαν δώσει το τελικό «Ο.Κ.» ο Μπρόνι μπήκε στο γήπεδο για να αγωνιστεί στον πρώτο του αγώνα με τη φανέλα των Τρόγιανς του Πανεπιστημίου Σάουθερν Καλιφόρνια. Είχαν περάσει περίπου τεσσερισήμισι μήνες από τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, που αφορούσε προϋπάρχουσα νόσο στην καρδιά, μα πλέον είναι γερός, δυνατός και έτοιμος για δράση. 

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν στο γήπεδο, συγκινημένος και περήφανος. Είδε τον γιο του να πατάει το παρκέ και να αγωνίζεται για 16 λεπτά (ερχόμενος από τον πάγκο), να βάζει 4 πόντους, να παίρνει 3 ριμπάουντ, να δίνει 2 ασίστ, να κάνει ένα μπλοκ αλλά κυρίως να είναι υγιής και ενεργός. Η ομάδα του έχασε από το Λονγκ Μπιτς Στέιτ (84-79) και ήταν η τέταρτη ήττα του στη σεζόν σε σύνολο εννέα αγώνων. 

Όλα τα βλέμματα όμως, στράφηκαν στην ουσία της αναμέτρησης που ήταν η επιστροφή ενός νεαρού φιλόδοξου αθλητή, μία πάμπλουτης οικογένειας με μεγάλη φήμη και επιρροή που βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα», είπε ο Μπρόνι και θέλησε κατ' αρχάς να ευχαριστήσει «την Mayo Clinic», το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε αμέσως μετά το έμφραγμα «και όσους με βοήθησαν βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα μου». Δηλαδή, «τους γονείς, τον αδελφό μου, τους συγγενείς και τους φίλους μου που μου συμπαραστάθηκαν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου».

Επίσης, δεν ξέχασε και «τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, που από την πρώτη μέρα ήταν στο πλευρό μου». Θα ήθελε βέβαια, επειδή είναι γιος του ΛεΜπρόν και έχει μέσα του το... σαράκι της νίκης, να είχε συνδυάσει την πρώτη του εμφάνιση με ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να κατακτήσει νίκες. 

Το όνειρο του Μπρόνι, όπως και του πατέρα του, είναι να παίζουν μαζί στην ίδια ομάδα ιδανικά -ή έστω ως αντίπαλοι- στο ΝΒΑ και ο νεαρός αθλητής είναι από τα ταλέντα που έχουν την προοπτική να βρεθούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Ίσως το πρόβλημα της υγείας του να τον άφησε λίγο... πίσω, αλλά προλαβαίνει να επιστρέψει και να μπει σε μία τροχιά επιπέδου «μαγικού πλανήτη», ειδικά από τη στιγμή που ο 39χρονος πατέρας του παραμένει φρέσκος και δυναμικός όπως στα νεανικά του χρόνια και συνεχίζει τη δράση του για 21η χρονιά. 

Προς το παρόν πάντως, ο Μπρόνι τον πέρασε σε μία στατιστική κατηγορία! Με τους 4 πόντους που έβαλε στο πρώτου του κολεγιακό παιχνίδι, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της οικογένειας Τζέιμς σε αυτή την στατιστική κατηγορία στο NCAA. Διότι, ο ΛεΜπρόν δεν έχει παίξει σε Κολέγιο, πήγε (το 2003) απευθείας από το γυμνάσιο στο ΝΒΑ...