Ο Ζάιον Ουίλιαμσον δεν ακούει κουβέντα για την διατροφή του και οι Πέλικανς είναι απογοητευμένοι (vids)

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον δεν ακούει κουβέντα για την διατροφή του και οι Πέλικανς είναι απογοητευμένοι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:58 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 09.12.2023

Το ταλέντο του δεν σηκώνει αμφισβήτηση, αλλά ο Ζάιον Ουίλιαμς συνεχίζει να έχει προβλήματα με τα κιλά του που επιβαρύνουν την φυσική του κατάσταση. Οι Πέλικανς φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένοι με τον 23χρονο και όπως... κυκλοφορεί στη Νέα Ορλεάνη, «δεν ακούει τίποτα» και «δεν προσέχει καθόλου».

Όταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ως νεαρός αθλητής, εντυπωσιάζε στα γήπεδα του γυμνασιακού πρωταθλήματος, ο Ζάιον Ουίλιαμσον ήταν αγέννητος. Κι όταν ο Βασιλιάς, το 2003, εμφανίστηκε στο ΝΒΑ, ο νυν φόργουορντ των Πέλικανς, ήταν τριών ετών και ακόμα δεν είχε πιάσει καν μπάλα στα χέρια του. Ίσως κάποια πλαστική με την οποία έπαιζε στο παιδικό του δωμάτιο. 

Οι δυο τους συναντήθηκαν στον ημιτελικό του In-season tournament τη μέρα που ο 39χρονος ΛεΜπρόν έκανε... πάταγο, έτρεχε σαν έφηβος, κάρφωνε με μανία και επηρέαζε το παιχνίδι σε κάθε του φάση. Την ίδια ώρα ο 23χρονος Ζάιον με δυσκολία μπορούσε να τρέξει το γήπεδο, στέρεψε από ενέργεια και από δυνάμεις νωρίς στο παιχνίδι και τελικά οι Λέικερς νίκησαν με 44 πόντους διαφορά. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έβαλε 30 πόντους σε 22'32'' κα ο Ζάιον μόλις 13 σε 25'46''

Μοιραία αποτυπώθηκε η εικόνα εντός βετεράνου με πολύ ενέργεια, απέναντι σε έναν νεαρό αθλητή που τα παραπανίσια κιλά του δεν τον αφήνουν να εξελιχθεί όπως το ταλέντο του ορίζει. Και δεν πρόκειται για μία διαδικασία στα όρια του body shaming, αλλά για έναν από τους λόγους που οι... ειδικοί θεωρούν πως ευθύνεται για τους συχνούς τραυματισμούς του και για τον βασικό λόγο που φέτος ο Ζάιον Ουίλιαμσον έχει 21,8 πόντους μέσο όρο. Αν σας φαίνονται αρκετοί, αρκεί να σημειώσουμε πως είναι ο χαμηλότερος μέσος όρος της καριέρας του. 

Τo δίλεπτο βίντεο των Κινγκς με τα κατορθώματα του Βεζένκοφ στο ματς που έκανε τα ρεκόρ του (vid)
NBA

10:18 - 09.12.2023

Τo δίλεπτο βίντεο των Κινγκς με τα κατορθώματα του Βεζένκοφ στο ματς που έκανε τα ρεκόρ του (vid)

Τα τρία career high του Σάσα Βεζένκοφ, σε πόντους, ασίστ και κλεψίματα, καταγράφηκαν στη στατιστική, αλλά και στα... βλέμματα όλων. Έτσι, οι Σακραμέντο Κινγκς του αφιέρωσαν μία οπτικοακουστική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για τα κατορθώματά του.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και πάλι μία συζήτηση για την διατροφή του 23χρονου, που σύμφωνα με πολλαπλές πηγές από τη Νέα Ορλεάνη και βάσει τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Κρίστιαν Κλαρκ των The Times-Picayune «οι Πέλικανς είναι απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι μαζί του», έγραψε και συνέχισε αναφέροντας τον λόγο: «Του έχουν εξηγήσει πως πρέπει να προσέχει τη διατροφή του, αλλά εκείνος δεν ακούει κανέναν. Δεν προσέχει τον εαυτό του και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο».