Με επική εμφάνιση του ΛεΜπρόν, οι Λέικερς διέσυραν τους Πέλικανς και ετοιμάζονται για τον τελικό με τους Πέισερς (vids)

Με επική εμφάνιση του ΛεΜπρόν, οι Λέικερς διέσυραν τους Πέλικανς και ετοιμάζονται για τον τελικό με τους Πέισερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 08.12.2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς χρειάστηκε λιγότερα από 23 λεπτά για να βάλει 30 πόντους και να οδηγήσει χωρίς καν να κουραστεί τους Λέικερς στη νίκη. Επικράτησαν με το «εκκωφαντικό» 133-89 τους Πέλικανς και τα ξημερώματα της Κυριακής (10/12) θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Κυπέλλου στον τελικό του in-season tournament στο Λας Βέγκας κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, που απέκλεισαν τους Μπακς.

Δεν χρειάστηκαν καν να ιδρώσει, ούτε να ανεβάσει σφυγμούς. Δεν έπαιξε πάνω από 23 λεπτά κα ήταν αρκετά για να κάνει τους Λος Άντζελες Λέικερς κυριαρχικούς απέναντι στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έμεινε στο παρκέ για 22'32'' και σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να βάλει 30 πόντους με μόλις τρία χαμένα σουτ (5/8 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 8/8 βολές), μοίρασε 8 ασίστ, πήρε πέντε ριμπάουντ και οι Λιμνάνθρωποι στο τέλος του ημιτελικού του in-season tournament ήταν οι νικητές με το εντυπωσιακό γι' αυτούς και απογοητευτικό για τους Πελεκάνους 133-89. 

To παράδοξο ήταν πως οι Πέλικανς αν και έχασαν με 44 πόντους διαφορά (!) στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ: 30-29. Μετά όμως, η T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, το γήπεδο που διεξάγεται το πρώτο Final Four του πρώτου in-season tournament της ιστορίας, «κατηγόρησε». Πολύ σύντομα η κυριαρχία των Λιμνανθρώπων διατυπώθηκε με πράξεις και πέραν από τον ΛεΜπρόν, ο Άντονι Ντέιβις είχε 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ ο Όστιν Ριβς είχε 17 πόντους και 7 ασίστ. 

Μόνο ο Ντέιβις έπαιξε πάνω από 30 λεπτά και καθώς η διαφορά είχε ανοίξει σε επίπεδο καθόλου τιμητικό για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης, από την οποία δεν ξεχώρισε κανείς. Είναι χαρακτηριστικό πως πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Τρέι Μέρφι με 14 πόντους, ενώ μόλις άλλοι δύο συμπαίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον με 13 και ο Χερμπ Τζόουνς, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 10. 

Έχασαν και αποκλείστηκαν οι Μπακς του Αντετοκούνμπο - Ο Χαλιμπάρτον οδήγησε τους Πέισερς στον τελικό του Κυπέλλου (vids)
NBA

08:18 - 08.12.2023

Έχασαν και αποκλείστηκαν οι Μπακς του Αντετοκούνμπο - Ο Χαλιμπάρτον οδήγησε τους Πέισερς στον τελικό του Κυπέλλου (vids)

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον έκανε και πάλι το... θαύμα του και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν είχαν απάντηση. Με 27 πόντους και 15 ασίστ οδήγησε τους Ιντιάνα Πέισερς στη νίκη (128-119) και στην πρόκριση στον τελικό του NBA In-season tournament, εκεί όπου τα ξημερώματα της Κυριακής (10/12) θα διεκδικήσουν το Κύπελλο κόντρα στους Λ.Α. Λέικερς.

Έτσι, οι Λέικερς θα διεκδικήσουν τα ξημερώματα της Κυριακής (10/12) τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία τους από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Λ.Α. ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2020, τώρα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο του Κυπέλλου, στον τελικό κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον