Οι νεκροί του Λας Βέγκας από την πρόσφατη δολοφονική επίθεση και το σχόλιο του ΛεΜπρόν λίγο πριν το Final Four

Οι νεκροί του Λας Βέγκας από την πρόσφατη δολοφονική επίθεση και το σχόλιο του ΛεΜπρόν λίγο πριν το Final Four

Γιώργος Γαβριλάκης 10:01 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:08 - 07.12.2023

Λίγες ώρες πριν φιλοξενήσουν στην πόλη τους το πρώτο Final Four του ΝΒΑ in-season tournament, οι κάτοικοι του Λας Βέγκας βίωσαν την τραγωδία της εν ψυχρό εκτέλεσης τριών ανθρώπων στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Νεβάδα και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς που θα συμμετέχει με τους Λέικερς στην τελική φάση του τουρνουά, επικεντρώθηκε στα θύματα και όχι στο μπάσκετ...

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι στο Λας Βέγκας, συνήθως ξεκινούν τα πάρτι, τα μεγάλα πονταρίσματα στα καζίνο, τα show στα καμπαρέ και κάθε δραστηριότητα για την οποία είναι γνωστή η πόλη της Νεβάδας. 

Μόνο που προσφάτως, πριν μερικές ώρες για την ακρίβεια, καταγράφηκε και μία πραγματικά... σκοτεινή δράση. Αυτή που στοίχησε τη ζωή τριών ανθρώπων (και τον σοβαρό τραυματισμό ενός τέταρτου) στο φημισμένο Πανεπιστήμιο της περιοχή, όταν ψυχοπαθής εκτελεστής εισέβαλε στις εγκαταστάσεις με όπλο και άρχισε να πυροβολεί ανεξέλεγκτα. 

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη οι αποστολές των τεσσάρων ομάδων, που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση (Final Four) του πρώτου in-season tournament που καθιερώνει από φέτος το ΝΒΑ. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι εκεί για να παίξουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/12) τον έναν ημιτελικό κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, ενώ το ζευγάρι από την δυτική περιφέρεια το συνθέτουν οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς και οι Λος Άντζελες Λέικερς

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ετοιμάζεται για να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του με την ομάδα του Λος Άντζελες (και τον πρώτο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2020), αλλά έχει στο μυαλό του την πρόσφατη τραγωδία και τα θύματα αυτής. Γι' αυτό και επέλεξε να μιλήσει κυρίως γι' αυτό και όχι για την αγωνιστική δράση. 

«Θα ήθελα να μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους», είπε για αρχή και έπειτα ολοκλήρωσε τη σκέψη του πάνω στο φαινόμενο που επικρατεί από άκρη σε άκρη των ΗΠΑ και έχει να κάνει με τους νεκρούς από όπλο εν καιρό ειρήνης. Νούμερο που στην χώρα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ και μόνο μέσα στο 2023 έχουν χάσει με αυτόν τον τρόπο τη ζωή τους περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι. 

Οι «πενηντάρες» του Εμπίντ και των Μάβερικς - Ο Ντόντσιτς έκανε ιστορικό triple double από το πρώτο ημίχρονο
NBA

08:45 - 07.12.2023

Οι «πενηντάρες» του Εμπίντ και των Μάβερικς - Ο Ντόντσιτς έκανε ιστορικό triple double από το πρώτο ημίχρονο

O Τζοέλ Εμπίντ έβαλε 50 πόντους στη νίκη των Σίξερς επί των Ουίζαρντς και έγινε ο δεύτερος παίκτης της σεζόν -μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- που φθάνει σε αυτή την δεκάδα παραγωγής πόντων σε ένα ματς. Την ίδια ώρα, οι Μάβερικς νίκησαν με 50 πόντους διαφορά τους Τζαζ στο παιχνίδι που ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε triple double στο ημίχρονο και έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

«Η οπλοκατοχή στην Αμερική είναι απλώς μια μακρά συζήτηση, αλλά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την ιστορία χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα και αποφάσεις που θα δώσουν μία λύση», συμπλήρωσε και κατέληξε πως «η ίδια ιστορία, η ίδια συζήτηση επαναλαμβάνεται κάθε φορά. Απλώς συμβαίνει και συνεχίζει να συμβαίνει κάτι που το θεωρώ τραγικό και απαράδεκτο. Η δυνατότητα να παίρνεις ένα όπλο ο οποιοσδήποτε είναι τρομακτική. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, είναι πραγματικά γελοίο αυτό που συμβαίνει».