Οι «πενηντάρες» του Εμπίντ και των Μάβερικς - Ο Ντόντσιτς έκανε ιστορικό triple double από το πρώτο ημίχρονο

Οι «πενηντάρες» του Εμπίντ και των Μάβερικς - Ο Ντόντσιτς έκανε ιστορικό triple double από το πρώτο ημίχρονο

Γιώργος Γαβριλάκης 08:45 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 07.12.2023

O Τζοέλ Εμπίντ έβαλε 50 πόντους στη νίκη των Σίξερς επί των Ουίζαρντς και έγινε ο δεύτερος παίκτης της σεζόν -μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- που φθάνει σε αυτή την δεκάδα παραγωγής πόντων σε ένα ματς. Την ίδια ώρα, οι Μάβερικς νίκησαν με 50 πόντους διαφορά τους Τζαζ στο παιχνίδι που ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε triple double στο ημίχρονο και έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Στην... ενδιάμεση μέρα, μετά την πρόκριση των ομάδων (Μπακς, Πέισερς, Λέικερς, Πέλικανς) στο Final Four του in-season tournament και πριν την αναχώρησή τους για το Λας Βέγκας, εκεί που θα διεξαχθεί η τελική φάση αυτού, η regular season κυριάρχησε με την δράση της. Έφερε στο πρόγραμμα 11 αγώνες στην εξέλιξη των οποίων είχαμε δύο «πενηντάρες». Μία ατομική και μία ομαδική. 

Ο Τζοέλ Εμπίντ έγινε ο δεύτερος παίκτης της τρέχουσας σεζόν, μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σε μία βραδιά κατάφερε να βάλει 50 πόντους. Ο 29χρονος (είχε γενέθλια στις 6 Δεκεμβρίου) σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στις αρχές του Νοέμβρη είχε βάλει 54 πόντους στους Ιντιάνα Πέισερς, η ομάδα του όμως είχε χάσει. Τώρα, ο Καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς έβαλε 50 στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και οδήγησε τους συμπαίκτες του σε μία οριακή επικράτηση με 131-126

Η δεύτερη «πενηντάρα» της ημέρας, αφορά στην τελική διαφορά της νίκης των Ντάλας Μάβερικς επί των Γιούτα Τζαζ. Οι Τεξανοί έφθασαν μέχρι το εντυπωσιακό γι' αυτούς και απογοητευτικό για τους αντιπάλους τους 147-97 και για να γίνει ακόμα πιο μνημιώδες το παιχνίδι ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε μία ιστορική εμφάνιση.  

Έκανε το 60ο triple double της καριέρας του και πέρασε στην σχετική λίστα όλων των εποχών τον θρυλικό Λάρι Μπερντ των Μπόστον Σέλτικς. Πλέον, ο Σλοβένος είναι ο όγδοος με τα περισσότερα στην ιστορία, μόνο που το έκανε ακόμα πιο... εντυπωσιακό, από τη στιγμή που είχε ήδη διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες από το πρώτο ημίχρονο. 

To πρόγραμμα του πρώτου Final Four στην ιστορία του ΝΒΑ - Τα ζευγάρια και τα χρήματα που θα κερδίσουν οι διεκδικητές του Κυπέλλου
NBA

10:10 - 06.12.2023

To πρόγραμμα του πρώτου Final Four στην ιστορία του ΝΒΑ - Τα ζευγάρια και τα χρήματα που θα κερδίσουν οι διεκδικητές του Κυπέλλου

Οι τέσσερις «μονομάχοι» έγιναν γνωστοί και από τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Ιντιάνα Πέισερς, οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς θα βρίσκονται στο Λας Βέγκας. Εκεί όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του in-season tournament που διεκδικηθεί το πρώτο Κύπελλο στα χρονικά του ΝΒΑ που θα δώσει χαρά και έξτρα χρήματα στους παίκτες και τους προπονητές των συμμετεχόντων.

«Πίστεψα κάποια στιγμή πως θα τελειώσει το παιχνίδι με 50 πόντους, 20 ριμπάουντ και 20 ασίστ», είπε ο συμπαίκτης του Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, αλλά δεν έπεσε μέσα. Τελικά, ο Luka Magic ολοκλήρωσε το έργο του με 40 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου στην τελευταία περίοδο, που η διαφορά είχε... ξεφύγει. Δηλαδή, αυτή του η ιστορική επίδοση έγινε σε 31'57'' λεπτά συμμετοχής και έτσι έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία που έκανε «τριπλή» επίδοση στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. 

Το έχει κάνει επίσης, ο Ντομάντας Σαμπόνις των Σακραμέντο Κινγκς (στις 5 Μαϊου του 2021), ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, αλλά και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο νυν προπονητής του Ντόντσιτς στους Μάβερικς, Τζέισον Κιντ (το 2010) και ο Κέβιν Τζόνσον -θρύλος των Φοίνιξ Σανς- ο οποίος ήταν ο πρώτος όλων των εποχών, καθώς έκανε triple double στο πρώτο ημίχρονο το 1997. 

Μόνο που κανένας από τους προαναφερόμενους δεν είχε βάλει πάνω από 25 πόντους στο α' μέρος του παιχνιδιού, δηλαδή έπειτα από δύο δωδεκάλεπτα. Ο Ντόντσιτς είχε 29 (!) και αυτό δίνει μία επιπλέον αίγλη σε σχέση με τους πρωτοπόρους.