Η «πενηντάρα» του Γιάννη στην ήττα από τους Πέισερς - Απείχε ένα πόντο από το ρεκόρ καριέρας του και τρεις από τους 57 του Μάικλ Ρεντ (vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© Intime

Η «πενηντάρα» του Γιάννη στην ήττα από τους Πέισερς - Απείχε ένα πόντο από το ρεκόρ καριέρας του και τρεις από τους 57 του Μάικλ Ρεντ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:22 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 10.11.2023

Στις 3 Ιανουαρίου του 2023 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε βάλει 55 πόντους (στους Ουίζαρντς), τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/11) έβαλε 54 στους Ιντιάνα Πέισερς, αλλά οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν. Η επίδοσή του όμως, έκανε αίσθηση, αλλά δεν κατέγραψε κάποιο ρεκόρ. Ούτε προσωπικό, ούτε στην ιστορία των Μπακς, μιας και ο Μάικλ Ρεντ το 2006 είχε βάλει 57 με την πράσινη φανέλα των Ελαφιών.

Θα προτιμούσε να είχε βάλει 4 πόντους και όχι 54. Αρκεί η ομάδα του να είχε νικήσει. Τελικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς έφυγαν ηττημένοι απο την Ιντιάνα, αλλά η προσωπική επίδοση του Greek Freak, σε ένα απόλυτα προσωποκεντρικο πρωτάθλημα -όπως αυτό του NBA-, ήρθε στο επίκεντρο. 

Τα βλέμματα και τη λάμψη (καλώς ή κακώς) δεν την απέκτησαν οι Ιντιανα Πέισερς που νίκησαν, αλλά ο Ελληνονιγηριανός σούπερ σταρ που τελείωσε το ματς με 54 πόντους, έχοντας 19/25 σουτ. Στη στατιστική του κατέγραψε επίσης 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ, αλλά και 8 λάθη. Τα δύο εξ αυτών μάλιστα έγιναν σε κομβικό σημείο του ματς και ουσιαστικά στοίχησαν. 

Οι 54 πόντοι του πάντως, εκτός του ότι δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν αποτέλεσε καν ρεκόρ καριέρας για τον Αντετοκούνμπο. Τις πρώτες μέρες του 2023 και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου είχε βάλει 55 στη νίκη επί των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, σε ένα παιχνίδι που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Μέχρι βέβαια να βάλει 56 (ή και περισσότερους) σε μία μελλοντική νίκη των Μιλγουόκι Μπακς.

Επίσης, έχει καταρρίψει τόσα και τόσα ρεκόρ, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να γίνει το Ελάφι με τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι. Αυτός ο τίτλος ανήκει στον αριστερόχειρα σουτέρ Μάικλ Ρεντ, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα από το Ουισκόνσιν από το 2000 μέχρι το 2011 και στις 11 Νοέμβρη 2006 είχε βάλει 57 πόντους στους Γιούτα Τζαζ

Άλμπα - Παναθηναϊκός: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!