Το Σακραμέντο πιέζει για μία ανταλλαγή που θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Σάσα Βεζένκοφ

Το Σακραμέντο πιέζει για μία ανταλλαγή που θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Σάσα Βεζένκοφ

Γιώργος Γαβριλάκης 16:05 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 09.11.2023

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν περιθώριο να κάνουν ανταλλαγές και οι Σακραμέντο Κινγκς φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να πιέσουν τους Τορόντο Ράπτορς για να τους πάρουν τον Πασκάλ Σιάκαμ (κατά πρώτο λόγο) ή έστω τον Ότζι Ανουνόμπι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο Σάσα Βεζένκοφ θα βρεθεί σε ακόμα πιο... δύσκολη θέση κι από αυτήν που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Την περασμένη σεζόν επανατοποθετήθηκαν στο επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν στα Play Offs, για πρώτη φορά μετά το 2006. Τότε τα είχαν καταφέρει με κόουτς τον Ρικ Έιντελμαν και στο παρκέ πρωταγωνιστές τους Πέτζα Στογιάκοβιτς, Μάικ Μπίμπι, Ρον Αρτέστ, Μπραντ Μίλερ, αλλά και τους Μπόνζι Ουέλς, Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ και Κέβιν Μάρτιν. 

Πλέον, τα πάντα στο Σακραμέντο περιστρέφονται γύρω από τον Ντομάντας Σαμπόνις και τον ΝτιΑρόν Φοξ, κατά πρώτο λόγο. Κι ύστερα έρχεται η μεγάλη τους επένδυση που προσωποποιείται στον νεαρό Κίγκαν Μάρεϊ. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ενίσχυση της ομάδας από την πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας ήταν... μελετημένη και δεν κινήθηκαν στην αγορά για να προσελκύσουν κάποιον τρίτο All-Star παίκτη. Προτίμησαν να καλέσουν στην πόλη τους τον MVP της EuroLeague και να προσθέσουν μερικές... πινελιές με σκοπό, όχι μόνο να επαναλάβουν την περσινή πορεία, αλλά να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Ο Σάσα Βεζένκοφ απ' ότι φαίνεται θα χρειαστεί κάποιον σημαντικό χρόνο προσαρμογής στα δεδομένα του ΝΒΑ και τις υψηλές απαιτήσεις που θέτει στους Κινγκς ο κόουτς Μάικ Μπράουν. Η εξελικτική του πορεία έχει ξεκινήσει ήδη πάντως και δεν υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός από πάσα κατεύθυνση για τη μη παρουσία του Βούλγαρου, τέως φόργουορντ του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Ο Βεζένκοφ για πρώτη φορά δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής, ενώ στα προηγούμενα έξι ματς είχε 5,5 πόντους και 2,2 ριμπάουντ σε 14'20'' μέσο όρο. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται πιθανό άμεσα να αυξηθεί ο ρόλος του, αλλά όχι και να τεθεί εκτός rotation. Κάτι για το οποίο είχε εξηγηθεί πριν καν το πρώτο τζάμπολ ο Μάικ Μπράουν αναφέροντας πως «δεν ξέρω αν ο Βεζένκοφ πάρει σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα της σεζόν». Αρχικά φάνηκε να έχει, αλλά τώρα μετά την... εξαφάνισή του στη νίκη της ομάδας του επί των Μπλέιζερς, αρχίζουν και μπαίνουν ερωτηματικά. 

Μόνο που αυτά (τα ερωτηματικά) θα... πολλαπλασιαστούν, αν τελικά οι Σακραμέντο Κινγκς αποφασίσουν να κάνουν μία ανταλλαγή την οποία σκέφτονται εδώ και καιρό, αλλά τώρα έχουν αποφασίσει να πιέσουν με σκοπό να πείσουν τους Τορόντο Ράπτορς να συνεργαστούν. Πράγμα που δεν είναι και τόσο εύκολο, καθώς οι Καναδοί στις διαπραγματεύσεις είναι αρκετά δύσκολοι και απαιτητικοί. 

Επειδή πάντως οι Βασιλιάδες βλέπουν τον υψηλό ανταγωνισμό στη Δύση και τις δυνάμεις που θα πρέπει να καταβάλουν για να πρωταγωνιστήσουν στην περιφέρεια, δείχνουν αποφασισμένοι να... προσεγγίσουν τον Πασκάλ Σιάκαμ. Οι Πτερόσαυροι θεωρητικά ακούν τις προσφορές γι' αυτόν, έχουν καταφθάσει πολλές στα γραφεία τους από αρκετές ομάδες, αλλά οι Κινγκς φαίνονται έτοιμοι, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου -όταν και λήγει η περίοδος που επιτρέπονται να γίνουν ανταλλαγές- να κάνουν ό,τι μπορούν. 

Θεωρούν πως ο Καμερουνέζος φόργουορντ, δίπλα στον Ντομάντας Σαμπόνις, θα κάνει πάταγο και οι δυο τους παρέα με τον ΝτιΆρον Φοξ θα συνθέσουν μία τριάδα έτοιμη για να διεκδικήσει το δακτυλίδι. Κι αν οι Ράπτορς δεν σκοπεύουν να δώσουν τον Σιάκαμ, τότε μπορούν να βολευτούν με τον Ότζι Ανουνόμπι. Έναν άλλον δυναμικό φόργουορντ, που στο κατάλληλο περιβάλλον μπορεί επίσης να εκτινάξει τις επιδόσεις της ομάδας. Επίσης και οι δύο έχουν την εμπειρία κατάκτησης του πρωταθλήματος, όταν το 2019 στο πλευρό του Κουάι Λέοναρντ έφθασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής. 

Η στιγμή και ο λόγος της αποβολής του  Αντετοκούνμπο - Οι διαμαρτυρίες και η άρνηση του να φύγει από το παρκέ (vids)
NBA

08:01 - 09.11.2023

Η στιγμή και ο λόγος της αποβολής του Αντετοκούνμπο - Οι διαμαρτυρίες και η άρνηση του να φύγει από το παρκέ (vids)

Η αποβολή του με δεύτερη τεχνική ποινή ήρθε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να πιστέψει την αυστηρότητα των διαιτητών. Παραπονέθηκε έντονα, γκρίνιαξε, αλλά αποχώρησε και για καλή του τύχη οι υπόλοιποι Μπακς έφθασαν στη νίκη επί των Πίστονς.

Για να γίνουν δελεαστικοί οι Κινγκς σκέφτονται μία προσφορά με επίκεντρο τον Χάρισον Μπαρνς, αλλά και τον Κέβιν Χέρτερ. Θέλουν να αποφύγουν την παραχώρηση του Μαλίκ Μονκ, ο οποίος εκτός από φίλος του ΝτιΆρον Φοξ είναι και πολύ αποτελεσματικός ερχόμενος από τον πάγκο και ελπίζουν πως με τους δύο πρώτους (ίσως και κάτι ακόμα) θα καταφέρουν να αποκτήσουν τον Σιάκαμ ή έστω τον Ανουνόμπι. Δηλαδή, έναν φόργουορντ που θα μπει στην πρώτη πεντάδα δίπλα στον Κίγκαν Μάρεϊ και δεν θα μετακινηθεί από εκεί... ποτέ!