Οι Κινγκς νίκησαν στην παράταση τους Μπλέιζερς με τον Βεζένκοφ καθηλωμένο μόνιμα στον πάγκο (vids)

Οι Κινγκς νίκησαν στην παράταση τους Μπλέιζερς με τον Βεζένκοφ καθηλωμένο μόνιμα στον πάγκο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:29 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 09.11.2023

Ο Ντομάντας Σαμπόνις άγγιξε το triple double (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ) και οι Σακραμέντο Κινγκς μετά από δύο ήττες βρήκαν τον τρόπο για να επιστρέψουν στις επιτυχίες, παρά την απουσία του ΝτιΑρόν Φοξ. Πιέστηκαν κόντρα στους Ράπτορς, αλλά τελικά τα κατάφεραν στο έξτρα πεντάλεπτο: 121-118. Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν αγωνίστηκε ούτε... δευτερόλεπτο!

Προέρχονταν από δύο συνεχόμενες ήττες και κυρίως από απογοητευτικές εμφανίσεις. Η απουσία του ΝτιΑρόν Φοξ έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό στο Σακραμέντο, αλλά αυτή τη φορά... καλύφθηκε. Ο Ντομάντας Σαμπόνις με σούπερ εμφάνιση και με τη «απώλεια» του triple double για μία τελική πάσα (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ) οδήγησε τους Κινγκς στη νίκη επί των Ράπτορς. Και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το έξτρα πεντάλεπτο, αφού οι τέσσερις περίοδοι που προβλέπονται στο μπάσκετ δεν δημιούργησαν νικητή. Αυτός, εμφανίστηκε στην παράταση και οι Καλιφορνέζοι ολοκλήρωσαν το έργο με το υπέρ τους 121-118

Εκτός από τον Λιθουανό, ο Μαλίκ Μονκ ήρθε από τον πάγκο για να βάλει 23 πόντους, ενώ κατέγραψε στη στατιστική του 10 ασίστ και 6 ριμπάουντ. Γενικά, οι αναπληρωματικοί προσέφεραν βοήθειες (Ντέιμιον Μίτσελ 16 πόντοι, Άλεξ Λεν 10 πόντοι, 6 ριμπάουντ), αλλά σε αυτούς δεν συμπεριλήφθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ. Διότι, ο κόουτς Μάικ Μπράουν κράτησε τον Βούλγαρο φόργουορντ στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην NBA καριέρα του. 

Στην πρώτη πεντάδα αντί του Φοξ τοποθετήθηκε ο Κίον Έλις, ενώ αντί του Βεζένκοφ χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές ο Κρις Ντουάρτε (3 πόντοι σε 10'48''), αλλά κυρίως ο Κέσλερ Έντουαρντς (0 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 16'15''). 

Στην άλλη πλευρά, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς αγωνίστηκαν χωρίς τρεις σημαντικούς παίκτες τους, τον Άνφερνι Σάιμονς, ο οποίος παραμένει εκτός, τον rookie Σκουτ Χέντερσον, αλλά και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο οποίος (μάλλον) θα χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν

Η στιγμή και ο λόγος της αποβολής του  Αντετοκούνμπο - Οι διαμαρτυρίες και η άρνηση του να φύγει από το παρκέ (vids)
NBA

08:01 - 09.11.2023

Η στιγμή και ο λόγος της αποβολής του Αντετοκούνμπο - Οι διαμαρτυρίες και η άρνηση του να φύγει από το παρκέ (vids)

Η αποβολή του με δεύτερη τεχνική ποινή ήρθε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να πιστέψει την αυστηρότητα των διαιτητών. Παραπονέθηκε έντονα, γκρίνιαξε, αλλά αποχώρησε και για καλή του τύχη οι υπόλοιποι Μπακς έφθασαν στη νίκη επί των Πίστονς.

Παρόλα αυτά είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Τζέραμι Γκραντ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 38 πόντους (5/8 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 μπλοκ. Ο ΝτιΑντρέ Έιτον έκανε double double (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ), αλλά τελικά δεν μπόρεσαν συνολικά οι Μπλέιζερς να αντέξουν μέχρι το τέλος.