Αντετοκούνμπο: «Ακόμα πειραματιζόμαστε. Είμαστε... άλλη ομάδα με τον Μίντλετον στο παρκέ»
i

printscreen

Αντετοκούνμπο: «Ακόμα πειραματιζόμαστε. Είμαστε... άλλη ομάδα με τον Μίντλετον στο παρκέ»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:09 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 07.11.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέρει πως η σεζόν είναι μακρά, δύσκολη και απαιτητική και ξέρει πως δεν μπορεί να βγάλει από τώρα συμπεράσματα, ούτε μπορεί να σκέφτεται τα Play Offs. Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ξεκινήσει θετικά, «με τον Λίλαρντ τα βρίσκουμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνεργασίες μας», όπως είπε, ενώ παραδέχθηκε πως «χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Κρις Μίντλετον ανεβάζει στροφές, γιατί μαζί του θα βελτιωθούμε και θα κάνουμε πράγματα που δεν κάναμε πέρσι».

Στο έκτο ματς της σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσέφερε στους Μπακς την τέταρτη νίκη τους. Και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να καταγράψει 36 πόντους και 12 ριμπάουντ στη στατιστική του γιατί οι αντίπαλοι (Μπρούκλιν Νετς) ήταν απειλητικοί και σε καλή βραδιά. 

Την ίδια ώρα, ο Greek Freak βρίσκεται σε μία περίοδο που δεν ενθουσιάζεται με τις νίκες, ούτε βέβαια απογοητεύεται από τις ήττες. Διότι, το ζητούμενο είναι άλλο! «Να γίνουμε καλύτεροι, να βρούμε τις συνεργασίες, να δημιουργήσουμε χημεία μεταξύ μας», όπως είπε, ενώ εξήγησε πως η συνύπαρξή του με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ εκτός του ότι τον ενθουσιάζει «μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα στο γήπεδο που δεν τα κάναμε στο παρελθόν». 

Όπως για παράδειγμα τα συνεχόμενα Pick n Roll, μία κατάσταση που δεν ήταν συνηθισμένη στο Μιλγουόκι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα με τον Λίλαρντ στο παρκέ -έναν από τους καλύτερους του είδους σε τέτοιες συνθήκες- είναι... απαραίτητα για τα Ελάφια. 

«Σίγουρα αισθάνομαι πιο άνετα όσο περνάει ο καιρός με τον Ντέιμιαν και το στυλ παιχνιδιού του, ενώ και το σώμα μου και το ένστικτό μου ενεργοποιείται. Βγάζουμε καλές και κακές φάσεις, αλλά έχουμε μπροστά μας μεγάλα περιθώρια βελτίωσης», όπως σημείωσε, ενώ δεν ξέχασε να υπενθυμίσει ότι «προέρχομαι απο έναν τραυματισμό που δεν με άφησε να δουλέψω το καλοκαίρι όπως θα ήθελα. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστώ χρόνο να νιώσω άνετα»

Οι συμπαίκτες του θα τον βοηθήσουν ώστε να βρεθεί στο 100% και πέραν του Λίλαρντ υπάρχει και ένας άνθρωπος στην ομάδα που τον ξέρει καλά και του έχει σταθεί εδώ και χρόνια. Ο λόγος για τον Κρις Μίντλετον, ο οποίος προέρχεται από συνεχόμενους τραυματισμούς, αλλά ήδη ανεβάζει στροφές και μάλιστα κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς έμεινε στο παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ήταν στους πέντε Μπακς που ήταν στο παρκέ στα τελευταία λεπτά. 

Ο ανατριχιαστικός τραυματισμός του Μέισον Πλάμλι - Στο χειρουργείο ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, εκτός δράσης και ο Τζαμάλ Μάρεϊ (vids)
NBA

11:41 - 07.11.2023

Ο ανατριχιαστικός τραυματισμός του Μέισον Πλάμλι - Στο χειρουργείο ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, εκτός δράσης και ο Τζαμάλ Μάρεϊ (vids)

Ο Μέισον Πλάμλι των Κλίπερς χτύπησε σοβαρά στο γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος, την ίδια μέρα που οι Μπλέιζερς έμαθα πως ίσως χάσει όλη τη χρονιά ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Οι Νάγκετς χάνουν για άγνωστο (προς το παρόν) διάστημα τον Τζαμάλ Μάρεϊ και οι συνεχόμενοι τραυματισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει αν και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της τρίτης εβδομάδας στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ.

Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος κατέληξε πως «είναι ωραίο να έχει τον Κρις δίπλα σου. Είχε καιρό να παίξει πολλά λεπτά, οπότε κάποιοι ξέχασαν πόσο καλός είναι, ειδικά στο τέλος των αγώνων όπου μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ. Μόνο και μόνο που τον έχουμε στο παρκέ είναι σπουδαίο και έχει την ικανότητα να κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο για εμένα, αλλά και για την ομάδα ολόκληρη. Είμαστε εντελώς διαφορετική ομάδα όταν είναι ο εαυτός του».