Κυρίαρχος Αντετοκούνμπο και νίκη των Μπακς στο Μπρούκλιν (vids)

Κυρίαρχος Αντετοκούνμπο και νίκη των Μπακς στο Μπρούκλιν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:28 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:36 - 07.11.2023

Με 36 πόντους και 12 ριμπάουντ του Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να πάρουν την τέταρτη νίκη τους σε έξι παιχνίδια. Οι Μπρούκλιν Νετς έβαλαν εμπόδια, ο Καμ Τόμας σταμάτησε στους 45 πόντους, αλλά τα Ελάφια, με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και τον Τζάι Κρόουντερ να παρέχουν τις απαραίτητες βοήθειες στον Greek Freak, πήραν το «διπλό».

Θα υπάρξουν φορές -ίσως και αρκετές μάλιστα- που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ θα είναι ο πολυτιμότερος παίκτης σε νίκες των Μιλγουόκι Μπακς. Ο άνθρωπος όμως, που θα κάνει πάντα τη διαφορά ήταν, είναι και θα είναι (μέχρι το καλοκαίρι του 2028, σύμφωνα με το νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Κι αν δεν ήταν εκείνος, θα είχαν χάσει στο Μπρούκλιν. 

Κατάφεραν όμως, να περάσουν νικηφόρα από την έδρα των Νετς και με το τελικό 129-125 έβαλαν στη συλλογή τους την τέταρτη νίκη τους στην κανονική διάρκεια της σεζόν κι ενώ έχουν αγωνιστεί έξι φορές. Ο Greek Freak δεν επέτρεψε αυτή τη φορά... στραβοπάτημα και με 36 πόντους, αλλά και 12 ριμπάουντ έκανε το καθήκον του. 

Ο Λίλαρντ προσέφερε 21 πόντους και ο Τζάι Κρόουντερ ήρθε από τον πάγκο για να προσθέσει άλλους 15. Οι Μπακς βλέποντας δύο αστέρια των Νετς να είναι σε... λαμπερή βραδιά, ενεργοποίησαν όλους τους μηχανισμούς τους και εν τέλει επτά παίκτες στο σύνολο είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Με αυτόν τον τρόπο πέρασαν, όχι απαρατήρητοι, αλλά σίγουρα σε δεύτερη μοίρα οι 45 πόντοι του εντυπωσιακού νεαρού Καμ Τόμας, αλλά και οι 31 του Μάικαλ Μπρίτζες. 

Οι δυο τους δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω από το να κάνουν ανταγωνιστική την ομάδα από το Μπρούκλιν μέχρι την τελευταία στιγμή! Η τέταρτη περίοδος ήταν... καυτή με διαδοχικές αλλαγές στο προβάδισμα και με το αποφασιστικό βήμα να γίνεται από τον Αντετοκούνμπο 1'11'' πριν το φινάλε. Το καλάθι του σε εκείνο το χρονικό σημείο έβαλε μπροστά το Μιλγουόκι (125-123) και στον εναπομείναντα χρόνο δεν χάθηκε η ευκαιρία. 

Ο Τζούλιους Ραντλ των Νικς σουτάρει με το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στην ιστορία του ΝΒΑ (vid)
NBA

13:08 - 06.11.2023

Ο Τζούλιους Ραντλ των Νικς σουτάρει με το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στην ιστορία του ΝΒΑ (vid)

Στα πρώτα έξι ματς των Νιου Γιορκ Νικς ο Τζούλιους Ραντλ έχει σκοράρει στα 26 από τα 96 σουτ που έχει επιχειρήσει. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει ποσοστό ευστοχίας 27,1% και αυτό είναι το δεύτερο χειρότερο στα χρονιά. Από το 1946 μέχρι σήμερα!

Οι Μπακς πήγαν έξυπνα στις βολές με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος δεν τις έβαλε όλες, αλλά έβαλε όσες χρειαζόταν για να μην γίνει η... ζημιά. Συνολικά είχε 9/10, η μία χάθηκε στις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης, αλλά εν τέλει δεν στοίχησε.