Έγραψε ιστορία ο Τζέισον Τέιτουμ: Ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Μπόστον Σέλτικς που φτάνει τους 10.000 πόντους

Έγραψε ιστορία ο Τζέισον Τέιτουμ: Ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Μπόστον Σέλτικς που φτάνει τους 10.000 πόντους

Χρήστος Τσάλτας 08:55 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 05.11.2023

Παιχνίδι με ιστορική σημασία ήταν αυτό κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς, για τον Τζέισον Τέιτουμ, που έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Μπόστον Σέλτικς που φτάνει τους 10.000 πόντους.

Βρίσκεται στο ΝΒΑ από το 2018 και ήδη έχει καταφέρει να αφήσει το σημάδι του όσο ελάχιστοι. Η ικανότητά του στο σκοράρισμα, η ραγδαία βελτίωσή του από σεζόν σε σεζόν αλλά και η ικανότητά του να ηγείται στο παρκέ τον καθιστούν ως έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτης της λίγκας σήμερα.

Ο Τζέισον Τέιτουμ φροντίζει να επιβεβαιώνει τον ντόρο σε κάθε αγώνα. Κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς, μάλιστα, που η ομάδα της Βοστώνης έκανε το 5Χ5 στην regular season, ο JT ήταν ασταμάτητος. Το κοντέρ έγραψε 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10/20 σουτ, όμως δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος για να θυμάται ο απόφοιτος του Duke την εν λόγω αναμέτρηση.

Οι 32 πόντοι που πέτυχε τον έβαλαν σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών. Διότι έφτασε τους 10.000 πόντους στην καριέρα του στο ΝΒΑ, κάτι που τον κάνει έναν από τους νεότερους παίκτες που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Διότι η επίδοση αυτή καταγράφηκε σε ηλικία 25 ετών και 246 ημερών, με τον JT να είναι στη 10η θέση της σχετικής λίστας και μόλις τον 15ο που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο πριν φτάσει στα 26.

Το επίτευγμα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν συνυπολογίσει κάποιος το γεγονός πως ο Τέιτουμ έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του πιο εμβληματικού franchise στο ΝΒΑ που πετυχαίνει μια τέτοια επίδοση.

Στο δικό του μυαλό, όσο και των συμπαικτών του στη Μασαχουσέτη, υπάρχει μόνο ένα πράγμα: το πώς οι Σέλτικς θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην κορυφή του ΝΒΑ, για πρώτη φορά μετά το 2008. Στα 25 του χρόνια ο Τζέισον Τέιτουμ δείχνει πιο έτοιμος και πιο ώριμος από κάθε άλλη φορά για να οδηγήσει την ομάδα του εκ του ασφαλούς στον τίτλο και σε συνδυασμό με το ξεκίνημα της ομάδας στη σεζόν (ρεκόρ 5-0) η αισιοδοξία γίνεται όλο και μεγαλύτερη εντός των τειχών.