Ιστορική επίδοση από τον ΛεΜπρόν και επική νίκη για τους Λέικερς στο ντέρμπι του Λ.Α. - Πρώτη ήττα για τους Νάγκετς, συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Μάβερικς (vids)

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις

i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Ιστορική επίδοση από τον ΛεΜπρόν και επική νίκη για τους Λέικερς στο ντέρμπι του Λ.Α. - Πρώτη ήττα για τους Νάγκετς, συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Μάβερικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:18 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 02.11.2023

Με 35 πόντους, τους περισσότερου από κάθε άλλον στην ιστορία της λίγκας που έπαιξε 21 σεζόν, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη επί των Κλίπερς. Το ντέρμπι του Λος Άντζελες ήταν εκπληκτικό και το 130-125 διαμορφώθηκε στην παράταση - Οι Άντονι Ντέιβις και ΝτιΆντζελο Ράσελ στήριξαν τον ηγέτη τους και ο Όστιν Ριβς στο έξτρα πεντάλεπτο έκανε τη διαφορά.

Μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του τη μέρα που αντιμετώπιζαν τους συμπολίτες Κλίπερς. Και οι Λέικερς (αλλά και όλος ο πλανήτης) είδε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να βάζει 35 πόντους. Το έχει ξανακάνει πολλές φορές και μάλλον θα το πράξει ξανά, αλλά κανένας άλλος στην ιστορία που κατάφερε να αγωνιστεί για 21 σεζόν στο ΝΒΑ δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τους 30 πόντους. Τόσους είχε βάλει ο Ντιρκ Νοβίζκι το 2019 με τους Ντάλας Μάβερικς, αλλά ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών έβαλε πέντε παραπάνω. Και είχε στη διάθεσή του τέσσερα δωδεκάλεπτα για να το κάνει, αλλά και ένα έξτρα πεντάλεπτο. Διότι, οι Λέικερς νίκησαν στην παράταση τους Κλίπερς με το εντυπωσιακό 130-125.

Ο ΛεΜπρόν πέραν από την παραγωγή πόντων στην επίθεση, είχε και 7 ασίστ, ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ. Στοιχεία που εν τέλει φάνηκαν πως ήταν... ασήκωτα για τους Κλίπερς, με τους οποίους έκανε ντεμπούτο ο Πι Τζέι Τάκερ, αλλά δεν αγωνίστηκε ο φίλος του Τζέιμς Χάρντεν, που σκοπεύει να φορέσει τη φανέλα της νέας του ομάδας στο επόμενο παιχνίδι. 

Σε αυτό το ματς πάντως, οι Λέικερς ήταν πληθωρικοί. Πέραν από τον ΛεΜπρόν είδαν τους Άντονι Ντέιβις και ΝτιΆντζελο Ράσελ να βάζουν από 27 πόντους και με αυτά τα νούμερα οι Λιμνάνθρωποι κατάφεραν να επιβληθούν απέναντι σε μία ομάδα που είχε σε πολύ καλή βραδιά και τους τρεις αστέρες της. Ο Κουάι Λέοναρντ ήταν πρώτος σκόρερ με 38 πόντους, ο Πολ Τζορτζ σταμάτησε στους 35 και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είχε 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και έχασε το triple double για δύο τελικές πάσες. 

Κακή βραδιά για τους Μπακς, βαριά ήττα στο Τορόντο - Στα... χαμηλά Γιάννης και Λίλαρντ (vids)
NBA

07:34 - 02.11.2023

Κακή βραδιά για τους Μπακς, βαριά ήττα στο Τορόντο - Στα... χαμηλά Γιάννης και Λίλαρντ (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο περιορίστηκε όπως σπάνια του συμβαίνει και έφθασε μόλις και μετά βίας τους 16 πόντους και τα 4 ριμπάουντ, την ίδια ώρα που ο Λίλαρντ είχε 15 πόντους με 4/9 σουτ. Αυτές τις επιδόσεις εκμεταλλεύτηκαν οι Ράπτορς και τιμώρησαν στο Τορόντο τους Μιλγουόκι Μπακς με τελικό σκορ 130-111. Οι Σιάκαμ, Σρέντερ και Μπαρνς έκαναν τη διαφορά!

Οι Κλίπερς στο τέλος της τέταρτης περιόδου ισοφάρισαν με βολή του Πολ Τζορτζ 17'' πριν το τέλος της και στην εκπνοή οι Λέικερς έχασαν την πρώτη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη. Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ ήταν άστοχος στην εκπνοή, αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο... σώθηκε η παρτίδα, με τον Όστιν Ριβς να δίνει λύσεις και να ολοκληρώνεται με επιτυχία η διαδρομή των Λέικερς. 

Η πρώτη ήττα για τους πρωταθλητές Νάγκετς

Με τον Άντονι Έντουαρντς πρώτο σκόρερ με 24 πόντους και τον Καρλ Άντονι-Τάουνς να προσθέτει 21, αλλά όλους τους Τίμπεργουλβς να λειτουργούν άψογα κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς, η Μινεσότα πήρε την δεύτερη νίκη της και ταυτόχρονα υποχρέωσε στην πρώτη τους ήττα τους πρωταθλητές. 

Το απίθανο buzzer beater του Κλέι Τόμπσον στα 0.2", με δύο παίκτες «κρεμασμένους» πάνω του - Τι έκανε ο Βεζένκοφ (vids)
NBA

07:52 - 02.11.2023

Το απίθανο buzzer beater του Κλέι Τόμπσον στα 0.2", με δύο παίκτες «κρεμασμένους» πάνω του - Τι έκανε ο Βεζένκοφ (vids)

Παραλίγο οι Κινγκς, παρά την απουσία του ΝτιΑρόν Φοξ, να πάρουν εκδίκηση από τους Ουόριορς για την προημερών ήττα τους στο Σακραμέντο. Μόνο που ο Κλέι Τόμπσον... εμφανίστηκε και ευστόχησε σχεδόν στην εκνπονή για να πανηγυρίσει αυτός και το Γκόλντεν Στέιτ ολόκληρο τη νίκη με 102-101.

Ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά οι Σβόλοι βρέθηκαν να κάνουν με μεγάλες διαφορές καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήδη από την δεύτερη βρέθηκαν στο -20 και δεν επέστρεψαν ποτέ στη διεκδίκηση του ματς. 

O Γκραντ Ουίλιαμς «εκτέλεσε» τους Μπουλς

Τέταρτο ματς, τέταρτη νίκη για τους Ντάλας Μάβερικς. Την περασμένη σεζόν οι Τεξανοί δεν κατάφεραν καν να προκριθούν στα Play Offs, αλλά φέτος ο Λούκα Ντόντσιτς δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ. Δεν έκανε triple double αυτή τη φορά, ούτε ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ο Καϊρί Ιρβινγκ δεν αγωνίστηκε, αλλά ο Γκραντ Ουίλιαμς ήταν σε εξαιρετική βραδιά. 

Ο 25χρονος φόργουορντ, ο οποίος το καλοκαίρι αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τους Μπόστον Σέλτικς είχε 25 πόντους με 7/9 τρίποντα και οι Σικάγο Μπουλς δεν είχαν... απάντηση. Ίσως η απάντησή τους θα έρθει με μία ανταλλαγή, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό ο Ζακ ΛαΒίν να παραχωρηθεί και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς έχουν εξηγήσει στους Ταύρους πόσο πολύ ενδιαφέρονται.